U Erevanu neljudski uvjeti: 43 Celzijevih i 1800 metara nadmorske visine


U 17 SATI prema hrvatskom vremenu (20 prema armenskom) kreće nova Dinamova euro avantura. Iako Pjunik zvuči potpuno egzotično, a većina očekuje lagan posao protiv kluba iz treće europske lige, Modre u armenskoj prijestolnici čekaju sve drugo, samo ne ugodni uvjeti za igranje nogometa.

Gotovo svi novinari koji su otputovali u Erevan javljaju da će od domaće momčadi puno veći neprijatelj Modrima biti izuzetno visoke temperature koje u ovo doba godine vladaju glavnim armenskim gradom.

Preko dana živa se u termometru penje i iznad crtice koja označava 40 Celzijevih, a oko osam sati kada će sudac označiti start utakmice očekuje se 30-tak stupnjeva. Osim temperature, Jurčićeva momčad morat će se prilagoditi i na nadmorsku visinu, naime Erevan je na 1800 metara iznad mora što neće biti olakotna okolnost za Modre.

Travnjak u odličnom stanju

Lokalni mediji su zagrebački sastav najavili kao jedan od najboljih europskih klubova pa se očekuje da će Dinamo u istoj maniri biti dočekan na punom Hanrapetakanu. Stadion Pjunika i armenske reprezentacije prima oko 15 tisuća gledatelja, a nakon renoviranja 2008. za zagrebački Maksimir je pravi Wembley. Prema vijestima koje stižu iz modrog tabora, travnjak je u izuzetno dobrom stanju što iznenađuje s obzirom na temperature koje vladaju u Erevanu. 

Kada je u pitanju sastav domaćina, tu navodno nema nekih većih iznenađenja. Pjunik će nastupiti sa svojim standardnim sastavom, a prema pisanju lokalnih medija najveći minus im je odlazak najboljeg igrača Henrika Mhitarjana, koji je nedavno prešao u Metalurg.

Najavljen je dolazak jednog autobusa Bad Blue Boysa, međutim zasad nema potvrde jesu li Dinamovi navijači stigli do dalekog Erevana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.