U Championshipu 12. na tablici može u Premier ligu, u League One kaos pri vrhu

Foto: Profimedia

VEČERAS od 21 sat igraju se uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Real u Londonu protiv Chelseaja brani 2:0 iz prve utakmice u Madridu, dok će Milan pokušati u gostima kod Napolija obraniti 1:0 sa San Sira. I dok će čitava Europa pratiti utakmice u Londonu i Napulju, Engleska će s velikim zanimanjem pratiti večerašnje utakmice u Championshipu i League Oneu u kojima je totalna drama par kola prije kraja.

Opušteni su jedino u Burnleyju koji je prošlog tjedna osigurao povratak u Premier ligu. Burnley pet kola prije kraja ima 12 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Sheffielda, ali tko zna tko će s Burnleyjem zajedno u elitni razred engleskog nogometa. 

Pola lige u igri za promociju

Zasad najbolje izglede ima Sheffield United koji ima pet bodova više i utakmicu manje od Lutona, ali ako večeras ne pobijedi slabašni, ali rasterećeni Bristol, mogao bi se naći u problemima. Luton i Middlesbrough su manje-više osigurali doigravanje, ali za preostala dva mjesta bori se pola lige.

Podsjetimo, iz Championshipa izravno u Premier ligu idu prve dvije momčadi, a one od trećeg do šestog mjesta razigravaju za još jedno mjesto i to uz finale na Wembleyju. Osim Lutona i Boroa tu su glavni kandidati Millwall, Blackburn, a na jedno od ta četiri mjesta pretendiraju i Coventry, Preston, Sunderland, Norwich, WBA, Watford, pa čak i teoretski Swansea na 12. mjestu.

I baš nitko od tih momčadi nije u naročitoj formi. Petoplasirani Millwall dobio je samo jednu od zadnjih pet utakmica, Blackburn također, a koliko-toliko u formi su Preston i Sunderland. Sunderland je ujedno jedina momčad od spomenutih koja nije izgubila u zadnjih pet kola, a Preston je dobru formu pokvario porazom od Millwalla prošlog vikenda.

Drama je i na dnu. Wigan se neće spasiti, Blackpool teško, a za ostanak se grčevito bori Reading kojemu je oduzeto šest bodova s kojima bi bio puno sigurniji. Glavni kandidati su mu Cardiff, QPR, Huddersfield i Rotherham.

Ludnica i u League One

Ništa manje zanimljivo nije ni u jednoj ligi niže, League One. Sustav plasmana u višu ligu isti je kao i u Championshipu iako se u League One pet kola prije kraja uopće ne zna tko će izravno, a tko u Championship kroz doigravanje.

Naime, prve četiri momčadi Plymouth, Ipswich, Sheffield Wednesday i Barnsley nalaze se unutar samo pet bodova, a sve je upropastio Sheffield Wednesday koji je prije pet kola bio prvi, a sad je treći. Dobra vijest za sve četiri momčadi s vrha je da su vjerojatno sigurne za doigravanje budući da četvrtoplasirani Barnsley ima deset bodova više od Boltona.

Za preostala dva mjesta bori se pet momčadi koje će se u zadnja četiri kola pokušati ugurati u doigravanje. Iz League One ispada Forest Green, a glavna borba će se voditi između Accringtona, Morecambea, Cambridgea i Oxforda. Milton Keynes ima klimava tri boda prednosti, a siguran nije ni Port Vale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.