BOKS

U boksačkom okršaju stoljeća mlate se dva youtubera. Evo tko su oni

Foto: Getty Images / Guliver Image

SPORT i zabava sudarit će se ovog vikenda kad zvijezde društvenih medija KSI i Logan Paul prenesu svoje suparništvo u boksački ring. Radi se o dvjema najpopularnijim osobama online svijeta, s više od 40 milijuna pretplatnika na svojim YouTube kanalima. Nakon više mjeseci trash-talka, prvi put će se okušati kao profesionalni boksači i to u Staples Centeru u Los Angelesu, piše BBC.

Ali tko su KSI i Logan Paul? I zašto za ovu borbu vlada takav interes?

Tko su oni?

Britanac KSI je 26-godišnjak iz Watforda. Njegovo je pravo ime Olajide William Olatunji, ali prijatelji ga zovu JJ. Svoju karijeru na YouTubeu započeo je uploadanjem svojih videa na kojima igra računalnu igru FIFA-u i komentira svoje golove. No, kasnije je postao reper, komičar i glumac.

Amerikanac Logan Paul je 24-godišnjak iz Ohija koji sada živi u Los Angelesu. Internetsku slavu stekao je uploadanjem kratkih videa na platformi Vine, a potom se fokusirao na YouTube. Njegov brat Jake Paul također je uspješan youtuber.

Što se sve dosad dogodilo?

Pa, već su imali jednu boksačku borbu, ali nije bila klasificirana kao profesionalni meč. Suprotstavili su se u Manchester Areni u kolovozu prošle godine i borbu najavili kao "najveći internetski događaj u povijesti", jer je privukla više od milijun gledatelja širom svijeta.

Borba je završila neodlučeno, što je baš prigodno najavilo ovaj revanš.

Zapravo, bit će to KSI-jeva treća borba, jer je u veljači 2018. godine pobijedio youtuberskog kolegu Joea Wellera.

Kako je nastao problem?

Neposredno nakon pobjede nad Wellerom, KSI je prozvao obitelj Paul: "Koji god youtuber želi, samo neka dođe. Jake Paul, Logan Paul, bilo tko od Paulovih, nije me briga".

Na svom YouTube kanalu odgovorio mu je 22-godišnji Jake Paul, a potom su se u raspravu uključili njegov stariji brat Logan i KSI-jev brat Deji Olatunji. Nakon nekoliko izrugujućih videa, dogovoreni su mečevi KSI – Logan i Deji – Jake u Manchester Areni.

Jake je pobijedio Dejija, čiji su sekundanti krajem pete runde bacili ručnik u ring, pa je taj sukob okončan. Ali KSI i Logan boksali su neodlučeno, pa su se obojica nastavila hvalisati i njihovo suparništvo nije zaključeno.

Što možemo očekivati?

KSI i Logan postali su registrirani boksači, prošli su liječničke preglede i dobili profesionalne licence. Nosit će manje rukavice od 10 unci, neće imati zaštitne kacige i borba je dogovorena u šest rundi od tri minute. Oba boksača moraju na vagi biti u granicama lakoteške kategorije (89 kg).

Iako se radi o profesionalcima koji tek debitiraju, boksački komentator Steve Bruce bio je impresioniran načinom na koji se KSI i Logan pripremaju za meč i rekao je za BBC Sport da su "bolji od stotina drugih koji kreću u profesionalni boks".

Tko je još uključen?

Eddie Hearn, jedan od najpoznatijih svjetskih boksačkih promotora, bio je tako impresioniran prvom borbom da se odlučio uključiti. Hearnov Matchroom Boxing promovira meč, koji će biti prikazan na pay-per-view televiziji. Neki boksački fanovi ne podržavaju borbu i smatraju to smicalicom, ali Hearn kaže kako se radi o savršenoj prilici da se boks predstavi novoj i mlađoj publici.

U predborbama će nastupiti svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji po WBO verziji, Britanac Billy Joe Saunders, te WBC-ov privremeni svjetski prvak u lakoj kategoriji, Amerikanac Devin Haney. No bit će to više od boksačke večeri, event uključuje mnogo glazbe i zabave, vjerojatno uz nazočnost mnogih celebrityja kao što je Justin Bieber.

Tko ih trenira?

KSI-a trenira neporaženi lakoteškaš Viddal Riley, a dio ekipe je i Jeff Mayweather, ujak i nekadašnji trener bivšeg peterostrukog svjetskog prvaka Floyda Mayweathera. U Loganovom kutu bit će ekstravagantni dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji Shannon Briggs, poznat po svojoj frazi "Let's go, champ".

Hoće li biti treće borbe?

Ništa još nije potpisano, ali oba boksača zaradit će po nekoliko milijuna u revanšu pa bi treći meč imao smisla. Posebice ako borba bude ravnopravna ili pobjeda bude kontroverzna. Logan je, k tome, rekao kako će nastaviti boksati i postati svjetski prvak u teškoj kategoriji, dok će se KSI u slučaju pobjede usredotočiti na borbu s Jakeom Paulom. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.