kvalifikacije za sp

TURSKA - NIZOZEMSKA 4:2 Hat-trick Yilmaza u ludoj utakmici

Foto: EPA-EFE

TURSKA je u 1. kolu skupine G kvalifikacija za SP pobijedila Nizozemsku 4:2 hat-trickom Buraka Yilmaza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Turci su odigrali čvrsto prvo poluvrijeme u kojem su imali dva udarca prema Krulu i oba su pretvorili u golove. Prvi je pao u 15. minuti kad je Burak Yilmaz pucao s 20-ak metara, a lopta se odbila od De Ligta i prevarila golmana Nizozemske.

U 34. minuti Donyell Malen je u vlastitom šesnaestercu srušio Yilmaza, koji je sam realizirao penal i donio Turcima veliku prednost.

Nizozemska je očajno izgledala u prvom poluvremenu. Mučila se momčad Franka De Boera s povezivanjem osnovnih paseva, a imala je odlične dvije prilike iz slobodnih udaraca s 20-ak metara, ali je Depay pucao grozno.

Čim se krenulo s centra u nastavku, Turska je zabila drugi gol. Meras je našao Calhanoglua, koji strašnim udarcem s 20-ak metara pogađa suprotni Krulov kut, iako je golman Norwich Cityja morao bolje reagirati kod njegova udarca.

Nizozemska se mučila. Sredinom drugog dijela imala je još dva slobodnjaka s 18 metara, ali ih nije iskoristila i taman kad se činilo da joj više nema spasa, u minutu i pol vratila se u igru. Prvo je Davy Klassen na odličnu asistenciju Depaya u 75. minuti zabio za 3:1, da bi u sljedećem napadu domaći golman očajno reagirao, i De Jong je sretno smanjio na 3:2.

Turci su potpuno nestali u tim trenucima, gosti su stisnuli, ali do trećega gola nisu mogli. Ono što Depay i Wijnaldum nisu uspjeli četiri puta iz idealnih pozicija iz slobodnjaka, uspio je Burak Yilmaz u 81. minuti. Savršeno je izveo udarac s 20 metara i pogodio bliže Krulove rašlje za 4:2, i tako slomio Nizozemce.

Gosti su pokušali do kraja zakomplicirati situaciju. Imali su nekoliko dobrih prilika, a najveću u trećoj minuti sudačke nadoknade. Kabak je skrivio penal, ali je Cakir obranio udarac Memphisa Depaya s bijele točke.

Nizozemska u subotu dočekuje Gibraltar, a Turska putuje u Norvešku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.