Tudor oduzeo kapetansku traku junaku koji napušta klub. Evo kako je to objasnio

Foto: EPA

IGOR TUDOR došao je do treće pobjede otkako je preuzeo poziciju trenera Lazija. Pogodak vrijedan tri boda na gostovanju kod Genoe u 33. kolu Serie A postigao je Luis Alberto u 67. minuti utakmice na asistenciju Daichija Kamade. Hrvatski stručnjak je klupu rimskog kluba preuzeo u prvoj polovici ožujka i od onda odradio ukupno pet utakmica, četiri u prvenstvu i jednu u kupu. U prvenstvu je slavio protiv Juventusa, Salernitane i Genoe, a porazila ga je Roma te Juventus u kupu. 

"Svidjelo mi se drugo poluvrijeme. Na poluvremenu sam rekao ekipi da krene jako i nakon toga smo bili jedina momčad koja je igrala. Prije toga smo bili nervozni i izgubljeni. Ovo je pobjeda koja će nam puno značiti uoči utakmice u utorak", rekao je Tudor nakon pobjede te tako najavio i uzvratni ogled s Juventusom u kupu, u kojem će Lazio pokušati nadoknaditi zaostatak od 2:0.

Tudor oduzeo kapetansku traku Albertu

Zanimljiva je bila Tudorova odluka da kapetanom protiv Genoe imenuje crnogorskog reprezentativca Adama Marušića. Prvi kapetan Ciro Immobile nije nastupio zbog ozljede, a u njegovom odsustvu kapetan je dosad bio Luis Alberto. Ipak, Tudor mu je oduzeo kapetansku traku. Podsjetimo, Alberto je prije tjedan dana objavio da će na ljeto napustiti klub, a neki smatraju da odlazi upravo zbog Tudora.

"Biram svoju ekipu u skladu s igračima koji su mi dostupni. Alberto je igrao i zabio. Ja sam odlučio da Marušić bude kapetan i mislim da je ta odluka bila ispravna. Svi donose odluke za sebe, ali klub mora biti na prvom mjestu. Donosit ćemo prave odluke za ekipu. Lazio je uvijek imao dobre igrače i takav će slučaj biti i iduće sezone", rekao je Tudor i dodao:

"Lazio je kvalitetna momčad, a problemi koje imamo uglavnom su povezani s mentalitetom. Moramo biti odvažniji i žešće pritiskati. Jasno mi je da je ekipa igrala drugačiji stil nogometa pod Maurizijom Sarrijem, ali ja volim koristiti prostor i zahtijevam intenzitet na svakom treningu. Nitko nije savršen, no mi smo na dobrom putu s tri pobjede u četiri utakmice."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.