Europa liga

Trener Rijeke: Gubitak trenera će sigurno biti hendikep za igrače AZ-a

Foto: Screenshot hNK Rijeka YouTube

NOGOMETAŠI Rijeke u četvrtak u posljednjem kolu grupne faze Europa lige na domaćem terenu igraju protiv AZ Alkmaara. Momčad je to koja je Rijeku u Nizozemskoj u drugom kolu svladala s visokih 4:1.

Video: NK Rijeka

Ipak, od tada se Rijeka podigla u formi, dva puta je odigrala solidno protiv Napolija, prošli tjedan je uzela bod u Sociedadu pa pobijedila Hajduk na Poljudu, a danas su došle dobre vijesti i što se tiče koronavirusa.

Rijeka može biti konkurentna ako preživi prvih 15 minuta

"Testiranje je pokazalo da su svi igrači spremni. Barem jednu utakmicu na kraju nam je uspjelo da imamo cijelu ekipu negativnu. Osim ozlijeđenog Čerina, svi igrači su spremni. Sretan sam zbog toga", rekao je za početak trener Simon Rožman za kojega je ključ utakmice dobar početak.

"Imamo još puno toga za pokazati. U Nizozemskoj smo odigrali najlošiju utakmicu u grupnoj fazi. Pokazalo se da možemo biti konkurentni svima ako preživimo prvih 15 minuta. To je moja poruka igračima i svima nama kako ulaziti u utakmicu."

Riječani u posljednje vrijeme na terenu pokazuju svoje pravo lice

U slučaju pobjede AZ će sigurno proći dalje, dok mu u slučaju remija igra samo poraz Sociedada od Napolija.

"AZ je jako dobra momčad, ima odličnu tranziciju s puno jakih mladih igrača koji su dobri, posebno jedan na jedan. Puno toga smo naučili kroz cijelu Europa ligu, mislim da se momčad diže. Imamo dobru atmosferu i na terenu pokazujemo svoje pravo lice. Takav gard smo željeli od samog početka, na kraju krajeva to pokazuju i rezultati u posljednje vrijeme. Šteta što nema navijača, ali želimo obraniti domaći teren i napravit ćemo sve da uspješno završimo grupnu fazu gdje smo pokazali jako dobre igre", mišljenja je trener Rožman uz kojega je na presici bio i stoper Luka Capan.

AZ je za vikend na domaćem terenu izgubio od Groningena

"Čeka nas izuzetno teška utakmica. AZ je jako dobra momčad koja je brza, okomita i agresivna. Na početku utakmice su jako dobri i moramo biti koncentrirani i fokusirani jer oni će kažnjavati svaku, pa i najmanju pogrešku. Mi bi voljeli završiti s četiri boda, a ne s jednim. Dat ćemo sve od sebe da pokažemo kako je ona utakmica u Nizozemskoj bila samo loš dan."

Prije nešto manje od tjedan dana AZ je smijenio trenera Arnea Slota zbog medijskih napisa kako na kraju sezone preuzima Feyenoord. Njegovo mjesto je preuzeo dosadašnji pomoćni trener Pascal Jensen koji je za vikend upisao poraz 2:1 od Groningena na domaćem terenu.

"Znamo koliko je ovo važna utakmica za njih. mi smo zakomplicirali skupinu bodom u Sociedadu. Oni moraju dobiti kako bi prošli dalje i za igrače koji su na terenu neće imati veze tko je na klupi, posebno jer su priliku dali čovjeku koji je bio u stožeru. Teško on može nešto promijeniti, ali će gubitak trenera sigurno biti hendikep za njihove igrače. Nas to ne opterećuje i nismo se tome posvećivali u pripremi utakmice", zaključio je Rožman.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.