Trener juniora Dinama nakon ispadanja iz LP-a: Dirnuli su me, za mene su pobjednici

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je odigrao 0:0 s Baselom na Maksimiru i tako ispao iz juniorske Lige prvaka mladih jer je švicarski predstavnik u prvoj utakmici slavio 2:0. Trener Dinama Ivica Banović nakon susreta dao je izjavu za Dinamo+. "Dečki su tijekom 90 minuta pokazali zajedništvo, srčanost, upornost i posvećenost, i to me stvarno dirnulo. Za mene su pobjednici", započeo je Banović.

Dinamo je imao inicijativu. "Basel vjerojatno tako igra, ali nije ni mogao drugačije jer smo stalno visoko napadali. Udarali su puno dugih lopti, igraju s tri brza napadača, ali to je njihova taktika. Imali smo pobjednički gard i mislim da nijedan drugi suparnik ne bi mogao drugačije igrati", komentirao je Banović.

"Nastavimo li ovako igrati, dečki će se za jednu-dvije godine rado prisjećati ovog iskustva jer su pomoću njega sazreli i postali malo bolji igrači. Dirnulo me zajedništvo koje su pokazali", dodao je Banović.

Dinamovi juniori sada će se fokusirati na hrvatsko prvenstvo

Zagrebačka momčad utakmicu je završila s desetoricom igrača. Zlatan Koščević prvi žuti karton dobio je u 41. minuti, kada je u skoku udario Baselova golmana Tima Pfeiffera, dok mu je drugi pokazan u 72. minuti zbog rušenja suparničkog igrača. Podsjetimo, Dinamo je i u prvoj utakmici s Baselom dobio crveni karton. Tada je utakmicu par minuta prije kraja morao napustiti Vito Čaić.

Basel se u konačnici plasirao u šesnaestinu finala elitnog juniorskog natjecanja, dok će se mladi dinamovci fokusirati na hrvatsko prvenstvo. U njemu se nalaze na prvome mjestu s 32 boda, jednim više od drugog Hajduka, koji je odradio utakmicu više. 

"Kao i uvijek, najbitnija je iduća utakmica. U subotu igramo s Mladosti iz Ždralova. Igramo kod kuće i želimo pobijediti", zaključio je Banović za Dinamo+.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.