HNL

Trener Istre nakon pobjede protiv Belupa: Smeta me anarhija kod mojih igrača

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Istre 1961 su u 17. kolu Prve HNL na domaćem terenu svladali Slaven Belupo 2:1.

Domaća momčad je došla do pobjede pogocima iz kaznenih udaraca u 81. i 90. minuti preko Josipa Špoljarića. Sudac Igor Pajač je u 90. minuti sudio dvojbeni jedanaesterac nakon kontakta Mlinara i Gržana.

Istra je Belupu u prvom dijelu dopustila previše kontranapada

Trener Istre Fausto Budicin je nakon susreta kazao:

"Bila je jedna infarktna utakmica, presudna za naš daljnji put. Nadam se da su igrači shvatili da mogu ostvariti dobre rezultate, dobre igre i da učimo iz naših grešaka", rekao je za početak Budicin pa prokomentirao prvi dio utakmice.

"S uvodnim dijelom utakmice sam zadovoljan, ali nas je presjekao rano primljeni gol. Ono što me smeta je anarhija koja je krenula nakon što je Slaven Belupo zabio vodeći pogodak. Imali smo spor protok lopte i igrači nisu držali pozicije koje su trebali držati. Znali smo da je Belupo jak u kontranapadima, a mi smo im dali jedno pet ili šest situacija u kojima su nas jeftino iskontrirali", priznao je trener Istre.

Igrači koji su ušli u drugom dijelu su zaslužni za preokret

Ipak, Istra je u završnici došla do svoje treće prvenstvene pobjede i skočila na deveto mjesto ljestvice HNL-a ispred Lokomotive.

"Moram pohvaliti igrače koji su ušli u drugom dijelu. Dali su nam dodatnu energiju i kvalitetu i smatram da smo zbog njih preokrenuli rezultat. Zaslužili smo pobjedu jer smo bili odlučniji, imali smo veću želju, a na kraju i bolju realizaciju od Belupa", zaključio je Budicin.

Istra je u srijedu ponovno domaćin, u zaostalom susretu 12. kola, a na stadion Aldo Drosina dolazi Rijeka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.