RENATO SANCHES

Trebao je biti Bayernov vođa, sad spašava karijeru: "Cijeli svijet mi se srušio"

Foto: EPA

RENATO SANCHES bio je najbolji mladi igrač Europskog prvenstva 2016. i prvak Europe s Portugalom. Tog je ljeta prešao u Bayern iz Benfice za 35 milijuna eura i očekivalo se da postane jedan od najboljih igrača najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Nažalost po njega i Bavarce, prilagodba nije protekla glatko. Veznjak se mučio na terenu i problemi su trajali sve dok 2018. nije došao Niko Kovač, koji mu je pokušao oživjeti karijeru poslije povratka s posudbe.

Mladi Portugalac bunio se protiv Kovača jer nije previše igrao pa ga je bivši hrvatski izbornik kaznio s 10 tisuća eura.

Sanches je, podsjećamo, bio na jednogodišnjoj posudbi u Swanseaju, koji se 2018. borio za ostanak u Premiershipu.

Trebao mu je pomoći u toj misiji, ali klub je ispao iz lige, a 22-godišnji Portugalac se vratio u Bayern.

"Nije bio moj izbor da idem u Swansea. Natjerali su me u Bayernu da odem tamo. Nisam želio ići iako dosta poštujem taj klub, igrače i ljude koje sam ondje upoznao. Dali su mi sve, ali ja jednostavno nisam htio biti tamo. Nisam imao motivacije i nekako mi se cijeli svijet srušio", objasnio je za L'Equipe.

Danas je Sanches igrač francuskog Lillea, u koji je prešao za 20 milijuna eura. Ove je sezone u 17 ligaških utakmica zabio tri gola.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.