Treba li Barca strahovati? Sudi im Talijan kojeg vole u Atleticu

Foto: Getty Images / Guliver Image

UZVRAT četvrtfinala Lige prvaka između Atletico Madrida i Barcelone sudit će službeno najbolji sudac na svijetu 44-godišnji Nicola Rizzoli iz Modene. Arhitekt s Apenina vodio je do sada 41 utakmicu u Ligi prvaka te ukupno 78 u Uefinim natjecanjima. Sudio je finale Svjetskog prvenstva 2014. između Njemačke i Argentine (1:0), dok je u talijanskoj Serie A aktualan od 2001. a u Europi od 2007. godine.

> Messi već pet godina nije bio u ovakvoj krizi: Protiv Atletico Madrida traži prekid posta

Atleticu donosi sreću

Nakon polemika u prvom susretu, u kojem je Nijemac Felix Brych isključio strijelca Fernanda Torresa u 35. minuti, a propustio u svlačionicu poslati i Luisa Suareza, u crvenom dijelu Madrida su napokon odahnuli.

"Osjećao sam se tako frustrirano i nemoćno. Samo sam sapleo Piquea, nisam ga ni udario, nije je to trebao biti crveni. Da sam ostao na terenu, siguran sam da bismo pobijedili", rekao je Torres.

Rizzoli je do sada sudio Atleticu šest puta, uz pet pobjeda i jedan poraz španjolske momčadi i to 30. rujna 2009. od Porta (2:0) kada je na golu debitirao David De Gea. Također, vodio je finale Europa lige 2010. u kojem je Atletico svladao Fulham (2:1) nakon produžetaka, a tu je i polufinale Lige prvaka 2014. kada je momčad Diega Simeonea kao gost pobijedila s 3:1 Chelsea u uzvratu i plasirala se u finalu.

Mnogo nisu zaboravili da je tada Rizzoli dosudio, čini se, čist penal u 66. minuti, kada je Samuel Eto'o srušio Diega Costu, a napadač i trenutačni nogometaš engleske momčadi realizirao i pogurao Atletico ka finalu.

Barcelona dva od četiri

Talijan je arbitrirao Barceloni četiri puta, sva četiri u Ligi prvaka gdje su Katalonci slavili u dva navrata te uz isto toliko poraza. Momčad iz Gaudijevog grada sjeća se petarde (5:1) protiv Panathinaikosa 2010. godine, a poraze pamti protiv Arsenala (2:1) 2011. i Bayerna (3:0) u sezoni 2014/15.

"Neće to utjecati na nas. Predugo smo u ovome da bismo se zabrinuli", kazao je Andres Iniesta.

No, sigurno zbog svega na Nou Campu ipak zabrinuto vrte glavom pred večerašnji sudar od 20:45 sati.

Očekivani sastavi:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.