Torcidaši su osnovali svoj klub. Utakmicom protiv Dinama slavi 40. rođendan

Foto: MNK Torcida

"NAPRAVILI smo jednu grešku, trebali smo uzeti veliku dvoranu na Gripama", govori nam užurbano predsjednik Malonogometnog kluba Torcida Mario Grubić. Uhvatili smo ga taman usred priprema za proslavu 40 godina postojanja splitskog kluba. U petak u malu dvoranu na Gripama stiže Futsal Dinamo, a utakmica počinje u 18:15. 

"Nismo imali još nijednu domaću utakmicu u 12. mjesecu i sad nam u prvom dolazi Dinamo. Doći će na nju svi veterani i igrači koji su prošli kroz naš klub. Imamo mali program, doći će i Aljoša Asanović koji će dijeliti prigodne poklone. Ulaznice se prodaju jako dobro, neće svi navijači moći biti na sjedalicama. Morat će biti stajanje, što je rijetkost na malonogometnim utakmicama", objašnjava nam Grubić.

Navijači Hajduka osnovali su svoj klub

Klub je nastao 1983. godine na Zimskom kupu Dalmacije koji se odigravao u Splitu. Torcida je obnovljena kao navijačka skupina početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Iz navijačkog pokreta rodila se ideja osnivanja malonogometne momčadi, koja je postala klub i opstala sve do danas.

"Mali nogomet je u Splitu uvijek bio vrlo popularan. Odmah iza Hajduka i Jugoplastike. Ja i moj prijatelj, pokojni Leno Budimir, tada smo bili jedni od glavnih navijača na sjeveru Poljuda. Voljeli smo nogomet i došli smo na ideju da se prijavimo na taj Zimski kup.

Uz pomoć Ante Ivaniševića Kopačke, koji je tad bio u upravi Hajduka, i legendarnog direktora kluba Vladimira Geze Schönauera na tom smo turniru i nastupili. Hajduk nam je dao opremu i ostvarili smo zapažen rezultat pod imenom Torcida. Nastavili smo sljedećih godina igrati po turnirima, da bismo 1996. godine počeli igrati u županijskoj ligi.

Malo po malo stigli smo 2000. godine do prve lige, a 2005. igrali smo finale prvenstva protiv Orkan prometa. Nažalost, nismo uspjeli osvojiti turnir, a zanimljivo je i da je Hajduk baš te godine bio zadnji put prvak Hrvatske. Koristim ovu priliku da zahvalim svim ljudima i prijateljima koji su pomogli da ovaj klub postoji sve do danas", rekao je Grubić.

Barcelona nije favorit na Gripama

MNK Torcida stabilan je prvoligaš ove sezone. Trenutno je na šestom mjestu od deset momčadi u ligi. Dinamo je, s druge strane, aktualni prvak Hrvatske. No na Gripama ni prvak nije favorit, bar ako se pita torcidaše.

"Dinamu ne priznajemo da je favorit. Ne na Gripama. Tu da Barcelona dođe, mi joj nećemo priznati da je favorit. Nećemo skinuti gaće. No ne želimo tenzije, htjeli bismo Dinamo na lijep način ugostiti", zaključuje predsjednik MNK Torcide.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.