INDEX DOZNAJE Evo zašto su torcidaši nakon vrijeđanja Janice spremljeni u zatvor

Foto: Dalmatinski portal

PREKRŠAJNI sud u Splitu spremio je sedmoricu torcidaša na pet dana u zatvor kako ne bi ponovili prekršaj, i to u odnosu na djelatnike Ministarstva (znanosti, obrazovanja i) sporta, doznaje Index neslužbeno. 

Postupak je zbog dvojice maloljetnika, koji su pušteni na slobodu, zatvoren za javnost pa se u sudu službeno nisu mogli doznati razlozi određivanja petodnevnog zadržavanja za sedmoricu navijača Hajduka koje policija tereti za prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, da su vrijeđali državnu tajnicu Janicu Kostelić prilikom iskrcaja s trajekta u Supetru.

Policija tereti navijače da su okružili automobil s Janicom i pri tom joj uzvikivali: "Jebo te Mamić, Zakon o sportu i Jano, Janice, popuši kurac, snježna kraljice." Iz ovoga bi se dalo zaključiti da je policiji problematičan i Zakon o sportu, no kažu nam da nije tako nego da su naveli što su sve uzvikivali Janici u Supetru.

Torcidaši u četvrtak na slobodi, hoće li sud uopće stići odlučiti o žalbi?

Policija je inače tražila da se navijači pritvore zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, no od toga se odustalo pa je sud zadržavanje odredio po drugom osnovu. Glavni dokazni materijal je video snimka s pristaništa u Supetru u trajanju od tridesetak sekundi. Predloženo je i da se u sudskom postupku saslušaju Janica Kostelić te dvije njezine prijateljice iz automobila kojeg su okružili navijači, a sud je zatražio i izradu socijalne anamneze za dvojicu maloljetnika, što je inače normalna procedura.

Branitelj okrivljenika je uložio žalbu na određivanje zadržavanja, no pitanje je hoće li Visoki prekršajni sud do četvrtka, kada ističe zadržavanje, uopće stići obraditi žalbu.

U policiji tvrde da su postupali profesionalno i da nisu podlegli nikakvom pritisku. Kažu nam da su usporedbe koje se iznose posljednjih dana vrlo površne i da je Janica Kostelić bila ponižena i dovedena u situaciju neposredne ugroženosti. Nije bila na javnom skupu, ni na utakmici, a uz nju nije bilo ni osiguranje.

Za privedene su zatražili da se kazne zatvorom. Nisu specificirali dužinu trajanja. Maksimalna je kazna 30 dana.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.