HAJDUK - VARAŽDIN 2:3

Toplak: Ujutro smo dobili sastav u kojem će Hajduk izaći protiv nas. Bio sam šokiran

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

VARAŽDIN je jučer s 3:2 slavio protiv Hajduka u utakmici 29. kola HNL-a odigranoj na Poljudu te tako napravio velik korak prema opstanku u najvišem razredu hrvatskog nogometa.

Bila je to velika pobjeda za Varaždin i još veći poraz za Hajduk koji je sada doživio ozbiljan korak unatrag u borbi za drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Za komentar ovog susreta nazvali smo tvorca pobjede nad Hajdukom i trenera Varaždina, Samira Toplaka.

"Ujutro na dan utakmice dobili smo sastav Hajduka koji će igrati protiv nas. Bio sam malo šokiran, ali stavio sam na papir dvije varijante koje prikazuju kako bi oni mogli igrati. Logično je bilo da neće mijenjati sustav u kojem su ostvarili dvije pobjede i koji su cijelo vrijeme uigravali, ali sam se pripremio i na to da bi mogli igrati 4-2-3-1 s poduplanim bokovima, Juranovićem i Eduokom desno te Čolinom i Dolčekom lijevo. Međutim, prva varijanta se pokazala ispravnom. Za taj sustav smo se mi već pripremali za Rijeku pa smo samo nadogradili sve za Hajduk, nije to bilo preko noći", rekao nam je Toplak o pripremi utakmice. 

Utakmica bez publike

Varaždin je na poluvrijeme otišao s velikih 3:0 nakon što je Domagoj Drožđek zabio dva, a Petar Mamić jedan pogodak u mrežu Josipa Posavca. U drugom dijelu Hajduk se vratio na 3:2 golovima Marija Vuškovića i Mije Caktaša, ali do potpunog povratka nije mogao. Toplak nam je otkrio kako je izgledao razgovor s igračima na poluvremenu.

"Kad vodiš 3:0 na Poljudu, naravno da si sretan, ali rekao sam igračima da utakmica nije završena. Rekao sam im da će Hajduk ići na glavu i da se ne smijemo povući. Nismo se htjeli povući, imali smo i stativu Obregona kod 1:3, nismo zabili nažalost. I onda kako utakmica odmiče, oni idu svim silama na nas, a mi smo se potrošili u obrani i nismo mogli igrati kao ranije. Bez obzira na to, Hajduk u devedeset minuta nije imao neku izigranu, stopostotnu šansu. Dva gola koja su zabili su fenomenalna, ali tu smo mi pogriješili jer nismo bili dovoljno blizu boku. Sve drugo što su napravili su bili ubačaji u bunar s 20 ili 25 metara", rekao je Toplak pa dodao da je bilo puno lakše igrati bez publike nego što bi bilo s njom:

"Bili smo svjesni prilike koja nam se pokazala, bila bi to druga utakmica da je Hajduk imao gledatelje na terenu. Rekao sam igračima da igraju i uživaju, da natjeramo Hajduk da nam mora uzeti loptu, ali naglasio sam i da se u obrani mora raditi rudarski."

Dar s neba

Protiv Hajduka su posebno briljirali igrači koji su u nekom trenutku bili na Poljudu, ali nisu zadovoljili struku dovoljno da ostanu tamo. Riječ je o Toniju Tekliću i Domagoju Drožđeku s kojima je Toplak bio osobito zadovoljan, baš kao i s Jorgeom Obregonom.

"Prije utakmice sam prozivao Teklića, Posavca i Drožđeka kao dužnike, a sada su svi bili na vrhunskoj razini. Bilo bi sjajno kad bismo uhvatili kontinuitet pa da stalno bude tako. Obregon, također, ma što ću govoriti, on je dar s neba. Kad sam došao, on je bio na dnu, nije bio spreman, govori španjolski, teško smo se sporazumijevali, ali smo iskoristili ovu koronu da ga pripremimo. I dobili smo sjajnog igrača", rekao je Toplak za kraj i najavio borbu za ostanak u sljedeća dva kola kad Varaždin igra ključne utakmice s Istrom 1961 i Interom iz Zaprešića:

"Opet nas čekaju dvije utakmice, neću reći kvalifikacijske, sigurno da je lakše igrati sad kad imamo četiri boda više od Intera. Kad sam preuzeo Varaždin, imali smo pet bodova manje od Intera, a sada smo tu gdje jesmo. Ja sam po dolasku u klub bio spreman dočekati te protivnike i sljedeća dva susreta u situaciji da smo na barem bod zaostatka od njih pa da u toj utakmici odlučujemo. Ako ostanemo neokrznuti i ove dvije utakmice, onda smo pred ostankom."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.