USUSRET DERBIJU

Tomo Erceg: Dinamo nikad nije niti će biti favorit na Poljudu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

BLIŽI se najveći derbi hrvatskog nogometa, Hajduk u srijedu dočekuje Dinamo na Poljudu, a tim smo povodom porazgovarali s jednim od najboljih bivših napadača splitskoga kluba Tomislavom Ercegom, ujedno i najboljim strijelcem Hajduka u okršajima sa zagrebačkim klubovima s 14 golova.

"Otkad je došao trener Oreščanin, ide nabolje, napravljeno je nekoliko dobrih stvari, gurnuti su mlađi igrači i vidimo nekakvu igru. U ovom trenutku nema pritiska, ali još je prerano za konkretnije dojmove", rekao je na početku Erceg pa napomenuo da će njegova očekivanja za derbi ovisiti i o današnjoj utakmici, u kojoj Hajduk u 19 sati gostuje kod Istre 1961.

"Ako dobijemo, ljudi će opet živnuti. Ne treba ni govoriti o tome koliko Dinamo ima bodova viška, vidimo njegovu kvalitetu, igra zrelo i pametno, ali isto tako nikog nije razbio. Mislim da Hajduk neće izgubiti, u to sam siguran. Hajduk je uvijek favorit na Poljudu."

Palaversa će isplivati

Najavljeno je da danas u sastavu Hajduka neće biti Palaverse, kojeg je već zakapario Manchester City. Kako to komentira?

"Da City u njemu nije vidio potencijal, ne bi ga ni kupio. Mladom igraču od 18 godina nije lako, ima i taj teret jer Hajduk dobiva bonuse ako on igra. Ali zato imamo velike i male igrače, a taj momak ima kvalitetu i on će isplivati", vjeruje Erceg, kojeg smo upitali i da prokomentira Dinamov pohod do osmine finala Europa lige i prezimljavanje nakon skoro pola stoljeća.

Bjelica je bio prevaga u Europi

"Imaju dobrog i pametnog trenera, vidi se njegova ruka, u svakoj izjavi je odmjeren i ozbiljan, a i prošao je puno toga. Mislim da je trener tu prevaga. Osim toga, imaju mir, nitko im ne upada u svlačionicu, nema nervoze, istupa u medijima, pa kad još posložiš momčad kako treba, eto što dobiješ."

Kako Erceg vidi novo vodstvo Hajduka?

"Stvarno nikog ne poznajem, ali svi želimo dobro Hajduku, da se bori za naslov prvaka i da igra u Europi. Svi se nadamo da će Hajduk ići naprijed. Vidjet ćemo možemo li s mladima izgurati ovu polusezonu i početi s njom sljedeću, to je na struci."

Reprezentacija? Poraz od Mađarske pokvario je atmosferu...

"Previše ih razapinjemo poslije jedne utakmice. Sigurno je tu umor nakon Svjetskog prvenstva, nakon kojeg nisu imali odmor, igraju u klubovima, pod pritiskom su... Ali plasirat ćemo se na Euro", uvjeren je Erceg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.