Tomašević otkrio kad kreće obnova Kranjčevićeve: "Mijenjat će Maksimir"

Foto: Grad Zagreb

GRADONAČELNIK Zagreba Tomislav Tomašević u RTL Direktu je govorio o situaciji s Dinamovim stadionom, ali i o Kranjčevićevoj, stadionu na kojem bi sljedeće sezone trebali igrati Lokomotiva i Rudeš. Ondje bi se također uskoro mogao naći i Dinamo, tvrdi Tomašević: 

"Vode se razgovori s vladom i sa Zagrebačkom nadbiskupijom. U završnoj su fazi da se riješi imovinsko-pravno pitanje. Mi paralelno s tim pripremamo urbanistički natječaj, vjerujem da će do kraja godine krenuti i proširenje Kranjčevićeve jer ćemo tri puta povećati kapacitet tog stadiona da bi on bio zamjenski kad se Maksimir bude gradio."

Trenutno je kapacitet stadiona 4000 mjesta, a prema UEFA-inim kriterijima za međunarodne utakmice trebao bi imati barem 8000 pa će s istočne strane nadograditi tribinu na taj kapacitet. Postoje dvije verzije projekta.

U prvoj stadion ima dvije tribine sa zelenilom koje okružuje sjevernu i južnu stranu, a prema drugoj su u planu dodatne tribine kapaciteta do 12.000 mjesta. Gradnja bi trebala započeti u drugoj polovici ove godine i završiti u roku od godinu dana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.