transferi

Tko je hit Kosovar iz Werdera kojim su zaluđeni navijači Liverpoola?

Foto: EPA

INTERNET pretraživači širom svijeta su preplavljeni pitanjima vjernih obožavatelja Liverpoola koji žele saznati nešto više o Milotu Rashici, piše 90min.

Ovaj dvadesettrogodišnjak se povezuje s velikim novčanim transferom kojim bi prešao na Anfield stadion na ljeto, što djeluje kao da Jurgen Klopp gradi tim kojim bi obranio titulu Premier lige koju će, gotovo bez sumnje, osvojiti ove sezone.

Tko je, zapravo, Rashica? Koje su njegove prednosti, slabosti, nade, snovi i omiljene žitarice koje jede za doručak?

Odgovori na neka od ovih pitanja, možda, već postoje…

Zbog čega bi u Liverpoolu izabrali baš njega?

Veljača je, a Liverpool je samo jednom propustio šansu pobijediti u Premier ligi ove sezone. Ima 25 bodova i veliku šansu sezonu završiti bez poraza.

Ipak, zbog čega oni žele igrača koji se trenutno bori za svoj tim u Bundesligi?

Pa, iako je malo vjerojatno da će Rashica zauzeti mjesto Sadia Manea na sredini terena, kako su neki portali prenijeli prije nekoliko tjedana, Klopp je zainteresiran za produbljivanje svog sastava i fokusira se dopuniti klub rotacijom igrača.

Liverpool se ni u prošlosti nije bojao pretražiti manje klubove u potrazi za talentima. To pokazuju Andy Robertson i Xherdan Shaqiri, a i Werder Bremen se uklopio u taj profil, zauzevši 17. mjesto u ligi.

Za koga je igrao u prošlosti?

Rashica je karijeru počeo u kosovskoj Vushtrriji, prije nego što je prešao u Vitesse Arnhem 2015. godine, gdje je odigrao 100 utakmica, dao 15 golova i imao 24 asistencije.

Tijekom vremena koje je proveo u Vitesseu igrao je s igračima Premier lige, kao što su Mason Mount, Dominic Solanke i Marvelous Nakamba.

Kako se dobro pokazao na Eredivise, najvećoj nogometnoj ligi Nizozemske, to mu je donijelo prelazak u Werder Bremen, vrijedan 6,3 milijuna funti. Otkad je potpisao za zeleno-bijele 2018. godine, Rashica je nastavio napredovati odigravši 61 utakmicu, pri čemu je dao 23 gola.

Također je napravio impresivnu internacionalnu karijeru otkad je prešao igrati za reprezentaciju Kosova 2016. godine.

Koliko bi on mogao stajati?

Ako se Liverpool odluči za ovaj transfer, mogao bi biti primoran izdvojiti čak 38 milijuna eura kako bi osigurao napadačev potpis.

Tolika je vrijednost ugovora i iz Bremena vjerojatno neće tako lako pustiti svog najboljeg strijelca za svotu manju od te.

Što on može ponuditi Liverpoolu?

Na mnogo načina, Rashica je staromodni napadač s krila. Spretan je s loptom na širokom području terena i nalazi se odmah ispod top 20 najboljih strijelaca Bundeslige po utakmici.

Ipak, u posljednje vrijeme se razvio kao moderan igrač na centralnoj poziciji. Uglavnom djelujući po lijevoj strani, ovaj igrač reprezentacije Kosova voli, poput Manea ili Alexisa Sancheza, ulaziti u sredinu kako bi iskoristio prednosti svoje desne noge.

Rashica loptu udara zastrašujućom brzinom, što ga čini smrtonosnim finišerom i stručnjakom za mrtve lopte.

Što još trebamo znati?

Veoma voli golove.

"Nikada nisam zadovoljan, uvijek želim više. Kada sam dao 10 golova, želio sam dati 15, a kada sam postigao 15, želio sam 20. Kao napadač uvijek želite dati što je više golova moguće", rekao je Rashica u jednom intervjuu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.