U-21 EURO

Times i Guardian: Izvanredni Brekalo zaustavio je Englesku

Foto: EPA

NAJUGLEDNIJI engleski mediji hvale lijevo krilo mlade hrvatske reprezentacije nakon što je Josip Brekalo s dva sjajna gola i odličnom dvosmjernom partijom bio igrač utakmice Hrvatska - Engleska 3:3 na U-21 Euru. 

U trećoj, zadnjoj utakmici skupine, dva najveća razočaranja natjecanja igrala su samo za prestiž, jer su i Hrvatska i Engleska već nakon drugog kola ostali bez šanse za prolaskom grupe. 

Engleski mediji nakon utakmice s Hrvatskom ističu katastrofalnu igru obrane njihove reprezentacije, kroz koju su na ovom meču, ali i tijekom cijelog EP-a suparnici prolazili kad i kako god su htjeli. Uostalom, o tome najbolje svjedoči to što je Engleska s tri primljena gola protiv Hrvatske, nastup na prvenstvu završila sa čak devet golova u mreži. Od nje je gora samo Srbija s deset primljenih zgoditaka. 

"Brekalo s dva gola zaustavio Englesku koja je protiv Hrvatske tri puta vodila", naslov je u Guardianu, koji kao i Sky Sport, piše da je Brekalo lijepo zabio svoj i hrvatski prvi gol, ali i da je pri tome dobio previše slobodnog prostora i vremena, što mu je omogućilo "trku po krilu, prodavanje finte Kennyju i zakucavanje lopte pod prečku engleskog golmana Hendersona."

The Times u izvještaju s utakmice izdvaja Brekala kao "izvanrednog, najboljeg igrača utakmice", ali i dodaje isto što i njegovi konkurenti, da mu je kod prvog gola, kao i kod drugog, kada su se "Kenny i Tomori povukli pred njim", bilo olako dopušteno da zabije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.