Tedeschijev poziv Jelušiću: Uskoro odluka oko ulaska u Cibonu



ČINI se da se Cibonina potraga za glavnim sponzorom bliži kraju. Predsjednik kluba Ivo Jelušić tijekom dana telefonskim putem zakazao je sastanak s Emilom Tedeschijem, vlasnikom Atlantic Grupe, vezan za ulaz te grupacije u klub. Radilo bi se o suradnji po principu "tko ulaže, taj i odlučuje" te bi Tedeschijeva grupacija kontrolirala sve razine organizacije.

Već je od ranije poznato da Tedeschi misli ozbiljno kad je Cibona u pitanju, kao što se zna da je njegov uvjet kontrola svih upravljačkih struktura. Predsjednik Jelušić slaže se da je pravedno da odlučuje onaj tko u klub donosi novac i veseli se novim razgovorima s Tedeschijem. Još u studenom 2009. po ti pravilima nije želio igrati, no vrijeme je pokazalo da je ta suradnja jedini spas, ponajprije za igrače.

"Gospodin Tedeschi je uključen u sport i košarku, želi trud, a ima novca za razvoj. Cibona je, po mom mišljenju, najjači sportski brand. Time je zasigurno zanimljiv Atlanticu. Vrlo rado bi vidjeli Atlantic Grupu kao sponzora, a onaj tko daje novce ima pravo odlučivati", rekao je Jelušić prilikom novinske konferencije na kojoj je predstavljen novi direktor kluba Andro Knego.

Zanimljivo, Tedeschi i Atlentic Grupa nisu postali tema zbog novinarskog upita, već je sam Jelušić uz osmijeh rekao kako bi najradije izašao i javio se na jedan poziv, no ne može jer to ne bi bilo pristojno prema novom direktoru Knegi i svima prisutnima. Otkrio je potom kako se radilo o Tedeschijevom pozivu. Dok dvije strane ne ponude više informacija, ništa nije zajamčeno, no jasno je da su dogovori između dvije ozbiljne strane uznapredovali.

Taj interes ne datira od jučer, Tedeschi je bio spreman ući u klub još u studenom 2009. godine, no Jelušić, a tada još i Bože Miličević, nisu bili spreni prepustiti funkcije. Sljedeći dani, nakon sastanka čelnih ljudi kluba sa Atlantic Grupom, trebali bi donijeti više informacija, izvjesno je i potvrdu cijelog posla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.