HRVATSKI NOGOMETAŠI

Talijani: Perišiću rok za dokazivanje u kojem se mora žrtvovati kao nikad

Foto: EPA-EFE

ANTONIO CONTE bio je jasan na prvoj presici - od Interovih nogometaša traži žrtvovanje bez pogovora. To za Ivana Perišića znači da će morati mijenjati poziciju budući da talijanski trener preferira formaciju 3-5-2 kako bi obranu doveo do savršenstva.

Perišić, ofenzivno krilo, morat će se prebaciti praktički na lijevog beka. To znači da će se od njega tražiti daleko veći obrambeni angažman, što mu nije primarna kvaliteta, a ako se kroz pripreme ne nametne stavom i kvalitetom igara, Talijani smatraju da će ga Conte precrtati.

Zamjena je već spremna, to je 24-godišnji Brazilac s talijanskom putovnicom Emerson Palmieri. Na Meazzi nisu sigurni da hrvatski reprezentativac ima ono što je potrebno da defenzivno odgovori na zahtjeve takve uloge pa traže bolje opcije. 

Contea su u subotu pitali očekuje li od Perišića da radi isto što i Samuel Eto'o kod Josea Mourinha prije devet godina.

"Eto'o je bio napadač i ne bih ga uspoređivao s Perišićem. Međutim, podsjetio bih da se on žrtvovao za klub i borio za Inter i želim da moji igrači to isto rade. Eto'o je dijelio ideju zajedništva, žrtvovanja za veće dobro. Mislim da će tako i Perišić. Težim igračima koji misle 'mi', a ne 'ja'. Ako netko nije spreman za to, možemo krenuti dalje i oprostiti se", rekao je Conte.

Talijanski novinari tvrde da je to direktna poruka Perišiću - ili se prilagodi ili ideš iz kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.