Talijani: Boban tražio smjenu trenera u Milanu. Maldini odbio

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVA neslaganja između Zvonimira Bobana i Paola Maldinija u Milanu. U subotu, negdje oko 23 sata, legenda i tehnički direktor Maldini javno je pružio podršku treneru Marcu Giampaolu unatoč četvrtom porazu u sezoni i činjenici da je Milan u zoni sumraka

Međutim, s njim se nije složio Boban, koji je njegova desna ruka. Prema pisanju talijanskih medija, na današnjem sastanku čelnika u sjedištu Casa Milan, Boban je poručio kako nema smisla nastavljati s Giampaolom nakon najgoreg starta kluba u prvenstvu poslije 80 godina. Zbog toga je dvojac prozvao i bivši sportski direktor Massimiliano Mirabelli.

S druge strane, Maldini, koji je i sam doveo Giampaola, stao je na stranu trenera vjerujući da mu treba dati još vremena.

No, ni to vrijeme nije dugo, izvještavaju s Apenina, i traje samo do prve sljedeće utakmice. Milan u subotu od 20:45 gostuje kod Genoe u sedmom kolu, a eventualnim novim porazom avantura Giampaola na klupi sedmerostrukog europskog prvaka bit će završena. 

Rossoneri su dosad izgubili od Udinesea (1:0), Torina (2:1), Intera (0:2) i Fiorentine (1:3) u šest odigranih utakmica i drže 16. mjesto na ljestvici. U 75. minuti utakmice protiv Fiorentine navijači su demonstrativno napustili južnu tribinu, a prije toga su žestoko protestirali uz povike "Sramota! Sramota!"

Podsjetimo, Giampaolo je došao prije Bobana u Milan, a od samog starta legenda hrvatskog nogometa odavala je dojam da se ne slaže s trenerovim idejama. Na primjer, Boban je tijekom ljeta želio prodati Susa, ali je strateg kluba sa San Sira zatražio da Španjolac ostane jer ga vidi kao polušpicu, što se ispostavilo da bivši igrač Liverpoola i ne može igrati pa je vraćen na poziciju desnog krila u sustavu 4-3-3. 

Očigledno Maldini ne želi još uvijek potjerati čovjeka kojeg je on doveo, a sada je već izvjesno da Boban ima sasvim drugu ideju kako bi Milan trebao igrati i izgledati na terenu.

Spominju se već i mogući nasljednici, a to su Massimiliano Allegri, Luciano Spalletti, Claudio Ranieri, Andrij Ševčenko, uz mogući povratak Gennara Gattusa.

A do tada, utakmica odluke čeka Giampaola u subotu u Genoi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.