Talent kojeg je Hrvatska propustila postao najmlađi kapetan u povijesti SAD-a

FOTO: EPA

CHRISTIAN PULIŠIĆ, krsnog imena Mate, američki Hrvat rođen prije 20 godina u svjetskoj prijestolnici čokolade Hersheyju, postao je večeras najmlađi kapetan reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Ofenzivni vezni Borussije Dortmund od početka svoje reprezentativne karijere reda rekorde. Tako je 28. svibnja 2016. na utakmici protiv Bolivije, u kojoj je SAD pobijedio 4:0, sa 17 godina i 253 dana postao najmlađi strijelac u povijesti nogometne reprezentacije SAD-a, samo dva mjeseca nakon što je postao najmlađi igrač u povijesti američke nacionalne momčadi.

Večeras je s trakom oko ruke izašao kao najmlađi u povijesti s 20 godina i 63 dana u prijateljskoj utakmici s Italijom i tako u arhivu poslao Landona Donovana, koji je s 22 godine i 220 dana dosad držao taj rekord.

Izbornik SAD-a David Sarachan na travnjak je poslao čak devet igrača mlađih od 23 godine, a u prosjeku je početni sastav imao 22 godine i 71 dan, što je također rekord reprezentacije.

Italija je slavila protiv SAD-a s 1:0 u Luminus Arena u Genku. Pobjednički zgoditak za Azzure postigao je Matteo Politano u 94. minuti utakmice, a Pulišić je igrao do 83. minute.

Italy - USA Rezultati uživo

Podsjetimo, talentirani mladić koji se razvija u dortmundskoj Borussiji mogao je nositi dres hrvatske reprezentacije, ali nakon razgovora s Romeom Jozakom, odabrao je SAD.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.