Irci pobijedili Italiju za osminu finala, Belgija poslala Ibru kući

Foto: Getty Images / Guliver Image

REPUBLIKA IRSKA i Belgija igrat će, uz Italiju, u osmini finala Europskog prvenstva iz skupine E. Momčad s Otoka uspjela je pobijediti kombiniranu Italiju s 1:0 golom Robbiea Bradyja u 84. minuti, dok je Belgija svladala Švedsku istim rezultatom pogotkom Radje Nainggolana u 85. minuti.

Time je na kraju, uz Švedsku, ispala i Turska, koja je stigla na korak od osmine finala zahvaljujući trenutačnom remiju Irske i Italije, ali je Brady pogodio za povijesnu pobjedu, bacio navijače u trans i poslao Turke kući. Belgija će igrati protiv Mađarske u osmini finala, a Republika Irska s domaćinom Francuskom.

Belgija napadala, Švedska se branila
 
Prvo poluvrijeme dvoboja u Nici obilježila je Belgija, koja je lovila i gol, dok se Švedska branila i tražila priliku iz kontranapada. Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne i Eden Hazard pokušavali su načeti rivala, ali je vratar Skandinavaca Andreas Isaksson sve njihove pokušaje uspio obraniti i održati Švedsku u životu. A, najbliži pogotku bio je Thomas Meunier, čiji je udarac glavom u 44. minuti završio malo pored desne vratnice.
 
Na drugoj strani Zlatan Ibrahimović je čekao svoju priliku, ali je nju imao Markus Berg već u 3. minuti, kada je njegov udarac s 10-ak metara skinuo Thibaut Courtois. Zanimljivo, to je bio prvi udarac u okvir gola momčadi Erika Hamrena na Europskom prvenstvu, odnosno prvi nakon 185 minuta.
 
De Bruyne spasio gol, Nainggolan poslao Ibru kući
 
U drugom dijelu bilo je više uzbuđenja. Romelu Lukaku je u 72. imao sjajnu priliku, kada je s desne strane izašao sam pred Isakssona, ali mu je vratar Švedske i to uspio obraniti. I onda, prilika utakmice za Skandinavce. Nakon kornera u 83. stoper Andreas Granqvist šutirao je glavom, a De Bruyne s gol-crte skinuo loptu i spasio svoju momčad.
 
Samo minutu kasnije sve je bilo gotovo. Radja Nainggolan opalio je s 20-ak metara i prekrasno pogodio za veliku pobjedu i potvrdu plasmana u osminu finala. Na drugoj strani, Ibrahimović je vjerojatno odigrao posljednju utakmicu za Švedsku, s obzirom da je najavio povlačenje iz reprezentacije nakon Europskog prvenstva.
Belgija će u osmini finala igrati protiv Mađarske.

Irsko srce jače od kombinirane Italije
 
Kombinirana Italija uglavnom se branila protiv motivirane Republike Irske u Lilleu tijekom prvog poluvremena. Momčad Martina O'Neilla prijetila je preko Jeffa Henricka, koji je u 9. minuti šutirao pored lijeve vratnice, te Daryla Murphyja, čiji je udarac pod prečku uspio obraniti vratar Salvatore Sirigu.
 
Azzurri su reagirali u 42. minuti, kada je napadač Ciro Immobile s 20-ak metara odlično potegao, ali je njegov pokušaj završio tik pored lijeve vratnice.
 
Brady zabio i rasplakao Tursku
 
Irska je i u drugom dijelu nastavila s napadima. Međutim, činilo se da će Talijani izdržati te da će se na kraju Turska plasirati u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. 
 
Ali, u 85. minuti Turke je rasplakao fenomenalni Robbie Brady, koji je zabio glavom nakon centaršuta Wesleya Hoolohana s desne strane, čime je potpisao povijesni gol i osigurao dvoboj protiv Francuske u nokaut fazi Eura.

ŠVEDSKA - BELGIJA 0:1

Tijek utakmice:

94' Kraj utakmice! Belgija je slavila s 1:0 i završila druga u skupini te je poslala kući Švedsku i Zlatana Ibrahimovića!

84' GOOOOL za BELGIJU! Strijelac je RADJA NAINGGOLAN!  Veznjak je sjajno opalio s 20 metara i prekrasno pogodio za vodstvo Belgije! Švedska je pred ispadanjem, a Ibrahimović najvjerojatnije završiti karijeru u reprezentaciji već večeras!

83' Velika prilika za Švedsku! Stoper Andreas Granqvist šutirao je glavom nakon kornera, Courtois je bio svladan, ali je De Bruyne skinuo loptu s gol-crte! 

75' Ibrahimović je opalio iz slobodnog udaraca s preko 30 metara, a Courtois je odlično reagirao.

73' Lukaku je postigao gol, ali je on poništen jer je napadač bio u zaleđu.

72' Velika prilika za Belgiju! De Bruyne je sjajno proigrao Lukakua, koji je s desne strane izašao pred Isakssona, ali je vratar Švedske ponovno uspio obraniti njegov udarac i spasiti svoju momčad!

65' De Bruyne je sjajno šutirao s ruba šesnaesterca, ali je Isaksson i ovo puta uspio odbiti loptu u korner.

62' Ibrahimović je zabio, ali je njegov pogodak poništen zbog zaleđa.

56' Hazard je opalio, ali je njegov udarac blokirala švedska obrana.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

44' Thomas Meunier odlično je šutirao glavom, navijači Belgije su loptu već vidjeli u golu, ali je ona ipak otišla pored desne vratnice. Velika je to bila prilika za Belgiju.

39' Kim Kallstrom ubacio je loptu u šesnaesterac, ali je vratar Courtois uhvatio loptu.

28' Ponovno je De Bruyne pokušao s lijeve strane, ali pored desne vratnice.

26' Odgovor Švedske! Zlatan Ibrahimović opalio je s 20 metara, a njegov pokušaj završio je malo pored lijeve vratnice!

23' Kevin De Bruyne šutirao je s ruba šesnaesterca, ali je Isaksson sigurno intervenirao.

16' Eden Hazard sjajno je prošao i šutirao, ali je obrana Švedske blokirala njegov udarac.

5' Romelu Lukaku odgovorio je na drugoj strani, ali je njegov udarac završio pored desne vratnice jer je vratar Andreas Isaksson uspio obraniti.

3' Velika prilika za Švedsku! Markus Berg je s 7-8 metara šutirao nakon ubačaja, ali je vratar Thibaut Courtois uspio obraniti njegov udarac. Bio je to prvi udarac u okvir gola Švedske na Euru, nakon dvije utakmice, odnosno 185 minuta.

1' Utakmica je krenula. Sudac je Felix Brych iz Njemačke.

ITALIJA - REPUBLIKA IRSKA 0:1

Tijek utakmice: 

94' Kraj utakmice! Republika Irska je pobijedila viceprvaka Europe i uspjela kao trećeplasirana da se plasira u osminu finala!

85' GOOOOOL za REPUBLIKU IRSKU! Strijelac je ROBBIE BRADY! Wesley Hoolahan centrirao je s desne strane, a Brady glavom zabio za veliko vodstvo Irske protiv Italije!

72' Aiden McGeady pokušao je iz daljine, ali je to daleko bilo od bilo kakve opasnosti.

63' Sedam udaraca na gol uputila je Irska, a Italija svega dva.

52' Simone Zaza je odlično pokušao nakon centaršuta, no ipak je lopta završila preko gola.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

42' Ciro Immobile sjajno je opalio s 20 metara. Međutim, lopta je završila malo pored lijeve vratnice!

32' Shane Duffy pucao je glavom nakon centaršuta, no lopta je završila preko gola.

26' Veliki broj prekršaja za sada u Lilleu. Kombinirana momčad Italije još nije uputila udarac prema golu Iraca.

21' Daryl Murphy sjajno je šutirao glavom nakon kornera, ali je vratar Salvatore Sirigu uspio obraniti njegov udarac.

9' Jeff Henricks sjajno je opalio iz daljine, ali je lopta završila malo pored lijeve vratnice.

1' Susret je krenuo. Rumunj Ovidiu Hatega sudit u ovoj utakmici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.