Suosnivač YouTubea financira US F1 tim


 
CHAD HURLEY (33), suosnivač YouTubea, internetskog servisa za razmjenu video sadržaja, dio će svojeg bogatstva uložiti u razvoj US F1 momčadi koja će se svijetu Formule 1 priključiti sljedeće sezone.

"Uzbuđen sam oko ideje da budem dio prvog američkoga tima u Formuli 1 nakon 40 godina", kazao je Hurley, koji je sa suosnivačima Steveom Chenom i Jawedom Karimom u listopadu 2006. godine web-stranicu prodao Googleu za 1.67 milijardi američkih dolara.

"Vidim izniman potencijal u svim sportovima da se bolje medijski integriraju i približe navijačima. To je ono što svojim iskustvom želim donijeti US F1 timu. Video je nešto u što sam duboko involviran, a on će biti velik dio onoga što ćemo raditi", dodao je.

De la Rosa i Petrov vozit će za Campos Grand Prix
   
Debitantska momčad Formule 1 koja će u natjecanje stupiti od sljedeće sezone, Campos Grand Prix, uskoro će objaviti imena svojih vozača.

Momčadski šef Adrian Campos nije htio otkriti njihova imena, ali Radio Marca javlja da će oni biti Španjolac Pedro de la Rosa (38), trenutno test vozač McLaren-Mercedesa i Rus Vitalij Aleksandrovič Petrov, koji je prošle sezone završio kao treći u poretku GP2 Serije.

"U McLarenu sam već jako dugo. Imam još nekoliko kvalitetnih godina za utrkivanje ispred sebe i stoga sam otvoren za nastupanje u momčadi koja i nije tako kompetitivna", rekao je De la Rosa (koji je u Formuli 1 nastupio u 72 utrke) te tako potvrdio mogućnost nastupa za Campos Grand Prix.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.