Stručnjak borilačkih sportova: "Hrgović protiv Ngannoua? Ljudi gube razum. Smiješno"

Foto: EPA

TYSON FURY uz puno je muke pobijedio Francisa Ngannoua u boksačkoj borbi najvećih teškaša borilačkih sportova održanoj u Rijadu. Nakon deset rundi podijeljenom sudačkom odlukom WBC-ov aktualni boksački šampion pobijedio je bivšeg UFC-ovog prvaka. Ngannou je u trećoj rundi srušio Furyja i oduševio pratitelje borilačkih sportova, a zatim poručio kako mu ovo neće biti jedini boksački meč, iako dolazi iz svijeta MMA-ja.

Ariel Helwani, jedan od najpoznatijih novinara koji prate borilačke sportove, nakon spektakla u Saudijskoj Arabiji osvrnuo se na komentare koje je vidio na društvenim mrežama i koji pozivaju na organizaciju novog boksačkog meča Ngannoua. Pritom je istaknuo i komentar u kojem se spominje hrvatski boksač Filip Hrgović.

"Obožavatelji boksa upravo gube razum. Smiješno. 'O da, organizirajte meč Francisa protiv Hrgovića ili Zhanga da vidimo kako će to proći?!' ili 'Fury je imao slobodnu noć'. Što? Upravo je to napravio šampionu nakon što ste mjesecima secirali snimke treninge i govorili da je MMA šampion (Ngannou, op. prev.) kreten. Sjednite, bit će u redu", napisao je Helwani.

Hrgović je opet preskočen

Podsjetimo, Furyja nakon neobičnog meča s Ngannouom čeka borba s Oleksandrom Usikom za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Hrgović je tako opet preskočen iako je obavezni izazivač za IBF-ovu titulu. Trebao je biti sljedeći na redu za borbu za svjetske titule protiv Usika, prvaka prema WBA-u, IBF-u, WBO-u, IBO-u i Ringu.

Sada je u igri opcija da se neporaženi hrvatski boksač bori za privremenu titulu prvaka. IBF je donio odluku da se pobjednik borbe Fury-Usik bori protiv Hrgovića, ali kako su oni dogovorili i revanš, jasno je da se ne planiraju boriti protiv Hrvata. Tako će pojas ostati upražnjen i Hrgović će dobiti priliku osvojiti ga.

Trenutno je najizglednije da će mu suparnik biti bivši svjetski prvak Anthony Joshua. Eddie Hearn, Joshuin menadžer i najmoćniji boksački agent, najavio je da bi se Joshua mogao protiv Hrgovića boriti u prosincu ili u siječnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.