Strootman nakon pet godina napustio Romu i pojačao francuskog velikana

Foto: Getty Images / Guliver Image

ROMA nastavlja prodavati neke od igrača koji su prethodnih sezona bili nosioci igre. Nakon što je prošlog ljeta Mohamed Salaha otišao i procvjetao u Liverpoolu, Radja Nainggolan je ovog pojačao Inter, a vratar Alisson otišao stopama Egipćanina na Anfieldu. Njima se na popisu odlazaka pridružio i Kevin Strootman, koji će postati član Olympique Marseillea. 

Nizozemski 28-godišnji veznjak već je stigao u Marseille na liječničke preglede, nakon čega će potpisati višegodišnji ugovor vrijedan 4,5 milijuna eura, a Roma od njegovog transfera zaraditi ukupno 25 milijuna eura. 

Njega je na Velodromeu tražio trener Rudi Garcia, s kojim je od 2013. do 2016. surađivao u Rimu. Za pet godina bivši igrač Sparte iz Rotterdama, Utrechta i PSV-a odigrao je za talijanski klub ukupno 131 utakmicu, 13 golova i 20 asistencija. Trebao je postati moderni Marc van Bommel na Apeninima, ali su ga česte ozljede spriječile da pokaže svoj puni potencijal do kraja. 

Uz veliku borbenost i snagu te česte rasprave sa sucima i protivničkim igračima veznjak je ostao upamćen u Serie A po simuliranju u velikom rimskom derbiju protiv Lazija, kada je pao kao pokošen iako ga protivnički igrač nije ni dotaknuo. Međutim, sudac je nasjeo i dosudio penal za Romu, a Strootman nakon toga bio na udaru medija zbog nepoštovanja fair-playa. 

Strootmana u novoj momčadi čeka i Duje Ćaleta-Car, koji je 20. srpnja stigao iz Red Bull Salzburga za 19 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.