KORONAVIRUS I SPORT

Što se događa u Juventusu nakon što im je igrač zaražen koronavirusom?

Foto: EPA

JUVENTUS je u srijedu navečer obavijestio kako je njegov branič Daniele Rugani zaražen koronavirusom. 

Nogometaš je u utorak navečer klupskim liječnicima prijavio povišenu tjelesnu temperaturu nakon čega je ekspresno testiran na koronavirus koji je u Europi najžešće poharao baš Italiju.

Odmah nakon toga Inter je poslao svoje igrače u karantenu jer su u nedjelju poraženi kod Juventusa 2:0 pred praznim tribinama, a Rugani je tu utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače.

Situacija u Juventusu je kaotična - Cristiano Ronaldo nije se htio vratiti u Torino budući da je nakon utakmice s Interom otputovao u portugalsku Madeiru u posjet bolesnoj majci Dolores, a velika većina Juventusovih igrača trenutačno se nalazi u klupskoj karanteni.

Ronaldo se nije htio vratiti u Italiju

Kad je saznao za tegobe 25-godišnjeg suigrača, odbio se vratiti nazad pa će sada biti izoliran u karanteni u Portugalu dok se situacija ne smiri i vrati u normalu.

Rugani je nakon svega javio da se osjeća dobro te da će sve biti u redu s njim.

To, jasno, predstavlja ogromne probleme Juventusu čiji igrači obavezno moraju u dvotjednu karantenu što znači da ne postoje šanse da se utakmica Lige prvaka protiv Lyona odigra.

Od uzvratne utakmice Lige prvaka nema ništa

Juventus je trebao u Torinu ugostiti Lyon u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, to se trebalo igrati u utorak 17. ožujka od 21 sat na Allianz stadionu bez publike.

Međutim, kako Juventus nakon "slučaja Rugani" neće biti u pripravnosti odraditi ni pripreme za meč, sasvim je izvjesna UEFA-ina odgoda tog ogleda.

Gazzetta dello Sport piše kako je situacija strahovito čudna, a neki igrači Juventusa poput Federica Bernardeschija odlučili su ostati sa svojim obiteljima i uopće ne ići u klupski kamp.

Što s rasporedom? Nitko ne zna...

Svi treninzi Maurizija Sarrija su otkazani i za talijanskog prvaka nema aktivnosti na terenima do 25. ožujka, pišu Talijani.

Posljedično, to izaziva novu dimenziju kaosa budući da će biti teško pronaći slobodan termin za odigravanje utakmice s Lyonom.

Kad se Juventus vrati iz karantene posljednjeg tjedna ožujka, nije realno očekivati da će odmah igrati meč Lige prvaka s Francuzima, a budući da se Serie A treba nastaviti 4. i 5. travnja, problemi postaju sve veći i veći.

VIDEO: Ovako izgleda Juventus trening za prvenstvenu utakmicu

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.