Esport

Što radi Harry Kane kad ne trpa u Rusiji? Igra najjaču videoigru

Foto: EPA-EFE

ENGLESKI nogometni reprezentativci su s dvije pobjede u skupini osigurali prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Mladu momčad predvodi kapetan Harry Kane koji je u trenutku pisanja članka s pet pogodaka najbolji strijelac prvenstva. Engleski reprezentativci kvalitetno provode i slobodno vrijeme između utakmica, igrajući Fortnite Battle Royale, a Jesse Lingard je svoj pogodak protiv Paname proslavio plesom iz igre. 

>Igru koja je zaludila svijet igra više od 125 milijuna igrača

>Hrvatski tinejdžer prvi je uspio ono što pokušava više od 45 milijuna ljudi

Engleska reprezentacija došla je na Svjetsko prvenstvo bez previše pompe, a čini se da niti na Otoku nije vladao optimizam uoči početka natjecanja. Iako imaju sjajne mlade igrače, ukupni dojam je bio da se ne mogu mjeriti s velikim generacijama prije njih koje su toliko puta razočarale na velikim natjecanjima. Englezi su došli tiho i odigrali odlične dvije utakmice, zabili ukupno osam pogodaka i upisali šest bodova. Za prvo mjesto u skupini u trećem kolu igrat će protiv odlične Belgije u utakmici koja će za obje ekipe biti prvi veliki test na prvenstvu. 

Nije nikakva tajna da veliki broj igrača u mladoj engleskoj reprezentaciji strastveno igra Fortnite Battle Royale. U tome svakako prednjače igrači Tottenhama Dele Alli, Kieran Trippier i Harry Kane koji često zajedno igraju na Dele Allijevom streamu koji smo mogli pratiti na Twitch.tv platformi prije početka prvenstva. Tripper je čak izjavio da je oko devet igrača u engleskoj reprezentaciji ludo za igrom. Engleski mediji su prije nekoliko dana pobrojali i koliko mečeva su odigrali njihovi reprezentativci pa ih je tako Kane odigrao više od 110, Dele Alli zaostaje s 84 dok je Trippier tada tek bio premašio 55. Ako slučajno u igri naletite na igrače pod nadimkom hkane93 ili Delstroyer13, igrate protiv Harryja Kanea i Dele Allija. Ako se pitate za platformu, većina engleskih reprezentativaca igra na PlayStation 4 konzoli.

>Nećete vjerovati kako se zabavlja zvijezda Tottenhama za vrijeme polufinala Lige prvaka

Screenshot: Twitch.tv

Jesse Lingard također igra Fortnite, a to je dokazao koristeći ples iz igre kako bi proslavio fantastičan pogodak za vodstvo Engleske 3:0 protiv Paname. Lingard se tako pridružio brojnim drugim igračima koji su prošle sezone pogotke slavili plesom iz Fortnitea. Novo slavlje pogotka inspirirano popularnom igrom mogli bi vidjeti već u utorak na utakmici skupine C između Francuske i Danske. Naime, Antoine Griezmann je zabijajući za Atletico Madrid često slavio upravo tako. Lingard preferira Shoot Dance (Hype Dance), Griezmann je malo provokativniji pa zapleše Take the L.

 

Fortnite Battle Royale je sigurno popularan i među mlađim hrvatskim reprezentativcima, ali nažalost ne znamo točno koliko. Ono što znamo je da je iznimno popularan među igračima zagrebačkog Dinama, a igraju ga i Stipe Miočić te košarkaš Orlando Magica Mario Hezonja. 

Prema posljednjim objavljenim informacijama Fortnite je s više od 125 milijuna igrača jedna od najpopularnijih igara na svijetu. Koncept je jednostavan, ostati posljednji preživjeli na otoku sa 100 igrača.Posljednjih tjedana spominje se u negativnom kontekstu jer je navodno nekoliko ljudi postalo ovisno o igri. Zato engleski mediji nisu baš presretni s time da je engleske nogometne zvijezde tako javno promoviraju, iako to najviše rade upravo sami mediji. Igra je besplatna i dostupna za PC, macOS, PlayStation 4, Xbox One, iOS i Nintendo Switch, a ovog ljeta trebala bi stići i na Android. Epic Games, studio koji je razvio i izdao igru, potvrdio je kako su osigurali 100 milijuna dolara za nagradne fondove turnira u Fortniteu sljedeće sezone. 

>100 MILIJUNA DOLARA ZA GEJMERE Evo koja će igra uskoro postati najbogatiji esport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.