Stipe Bekavac pred izazovom karijere: Nisam impresioniran Rimbonom!

STIPE BEKAVAC je bez sumnje jedan od najvećih hrvatskih potencijala kada je u pitanju slobodna borba - s ovim se slaže većina ljudi koji prate MMA.

> Dva tjedna do splitske borilačke poslastice: Čak tri spektakularne borbe za naslov

Na borilačkom spektaklu u splitskom Spaladiumu "Milenium Fighting Challenge -Fight4Champion" 4. lipnja ovog Omišanina čeka ispit karijere protiv opasnog Francuza Moisea Rimbona.

Osim što se radi o fizički iznimno snažnom borcu, Rimbon iza sebe ima golemo iskustvo, a među ostalim borio se i protiv Alistaira Overeema, "manjeg" brata Nogueire Minotaura, opasnog Portorikanca Ricca Rodrigueza i australskog Hrvata Anthonyja Perosha. No, upravo takvi borci i trebaju Bekavcu na putu prema velikoj sceni na koju cilja, a koju i zaslužuje.

Bekavac je u intervjuu za Index najavio okršaj karijere.

"Baš odrađujem posljednji dio priprema. Iz Zagreba sam se uputio u Opatiju gdje spariram. Spreman sam, zdrav sam, odlično se osjećam i sve je pod kontrolom. Jedva čekam borbu", objašnjava Bekavac.

Rimbon je definitivno najteži protivnik u vašoj karijeri?

"Istina, radi se o jako dobrom i potpunom MMA borcu s velikim iskustvom iza sebe, no daleko od toga da ga smatram nepobjedivim. Imam povjerenja u svoje sposobnosti i sebe vidim u tom meču. Spreman sam na apsolutno sve. Ne opterećujem se njegovim imenom i njegovim iskustvom."

Obojica ste udarači, gdje vidite svoju priliku?

"Rimbon je udarač, dosta je kraći od mene i vjerujem da će tražiti neki ulazak u klinč kako bi skratio distancu. No, to će ga dosta trošiti fizički. Pretpostavljam da će, ako ne bude uspijevao, sve češće tražiti klinč i rušenje na parter. Ja ću ostati pri svom načinu borbe, a to je distanca i, naravno, stojka. Ako uspijem u svom naumu, vjerujem da ne bi trebalo biti problema. Njegovog partera se u svakom slučaju ne bojim, nije me impresionirao u tom segmentu i smatram da mu i tu mogu parirati."

Eventualna pobjeda bila bi odlična stvar za daljnju karijeru?

"Pobjeda bi u svakom slučaju bila jedna stepenica prema naprijed, prema mom cilju, a to je nastup na nekoj etabliranoj većoj svjetskoj sceni i organizaciji. Ja već sada koketiram s velikim organizacijama, a kada bih pobijedio i ovu borbu, mislim da bi to onda trebalo biti to. Vidjet ćemo."

Koje su to velike organizacije u kojima biste se mogli uskoro naći?

"Japan je dugo vremena bio opcija, u posljednje vrijeme razgovaram i s UFC-om i američkim Bellatorom. Oni znaju sve o meni, imaju videa, znaju s kim sam se borio. Pitanje je samo trenutka kad će se i hoće li se dogoditi nešto konkretno i kada bi mi trebao biti ponuđen ugovor."

Koliko je teško, unatoč objektivnoj kvaliteti, doći na veliku scenu?

"Teško je. Trebaju se poklopiti mnoge stvari. Moraš imati dosta mečeva iza sebe, a oni moraju biti protiv kvalitetnih protivnika. Anonimci ne zanimaju one koji o tome odlučuju. Sigurno da je potrebna i doza sreće u svemu i dobar menadžer koji će se pobrinuti da se uspiješ izboriti za ugovor. Ono najteže tek onda dolazi jer je teže ostati nego doći. Pitanje je kako ćeš se snaći i kako će te publika prihvatiti. U svakom slučaju nije lako."

Ključne mečeve karijere imaju i tri hrvatska predstavnika u UFC-u. Možemo li čuti tvoju prognozu?

"Ovo su vrlo bitne borbe za njih, i za Mirka, i za Gorana, i za Igora. I sada se očekuje da bi trebali stići do tih vrlo vrijednih pobjeda koje bi ih zadržale u UFC-u. Ukoliko izgube, realno je očekivati da bi to mogle biti njihove posljednje borbe u toj organizaciji. Znam da su spremni. Kada sam u Zagrebu, onda treniram s Reljićem i Pokrajcem. Teško je reći kako će se mečevi odvijati. Ja im želim sreću i pobjede jer je za hrvatski MMA bitno da je što više boraca na vrhu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.