Štimac i Marković bar u jednom složni: Hrvatska je odigrala najbolju utakmicu

HRVATSKI reprezentativci sinoć su pokazali pravu snagu i umijeće, u taktičkom smislu. Disciplina u obrani i goropadnost u protuofenzivi samo se neki od faktora koji su zaslužni za hrvatsko slavlje pred prepunom Turk Telekom Arenom.

"Kao navijač reprezentacije presretan sam što smo nakon dugo vremena gledali pravu Hrvatsku. Gledali smo Hrvatsku onakvu kakva ona treba biti", započeo je svoj komentar Igor Štimac.

Izabranici Slavena Bilića odlično su stajali na terenu. Mogli bismo reći da je izbornik savršeno postavio taktiku i formaciju za Turke.

"Nama je puno lakše igrati protiv reprezentacija koje se žele nadigravati s nama. Hrvatska je imala problema protiv momčadi koje igraju zatvoreno, defenzivno. Jučer smo mi promijenili taktiku, defenzivno smo čekali protivnika znajući da su oni ti koji imaju težnju pobijediti. To nam je savršeno odgovaralo, taktika je bila postavljena kako treba", objasnio je Štico, a na pitanje tko je od igrača najzaslužniji za sinoćnji uspjeh Štimac nije dugo dvojio:

"Ivica Olić. On je bio onaj faktor koji je prevagnuo, zajedno je s Marijem Mandžukićem vršio konstantan pritisak na tursku obranu. Čitava momčad je zaslužila pohvalu i treba im stisnuti ruku, i doći ih podržati u Maksimir, u utorak", zaključio je.

Marković: Bilić je fantastično postavio momčad

Vlatko Marković sigurno je itekako zadovoljan uspjehom reprezentacije. Reprezentacija će ponovno ići na veliko prvenstvo, a kasa HNS-a ponovno će, nakon dugo vremena, dobiti financijsku inekciju.

"Ovo je jedna od najboljih utakmica Hrvatske od svih odigranih utakmica. Slaven Bilić je podredio sve uspjehu i postavio je savršenu taktiku. To se moglo vidjeti kroz treninge, na kojima sam i sam prisustvovao, kako je postavljao momčad i kako se pripremao", započeo je hvalospjev o izborniku Marković, a zatim izrekao vrlo zanimljivu tezu:

"Mislim, ponovno se pokazalo da Hrvatskoj treba nedostajati tri četiri igrača da nekoga pobjedi. Kad smo kompletni onda nema onoga koji nas može pobijediti", samouvjereno je završio Marković.

Petrić: Ne želim ništa komentirati, ozlijeđen sam

Za kratki komentar zamolili smo i Mladena Petrića. Zvijezdu HSV-a koju Slaven Bilić već duže vremena nije zvao u reprezentaciju. Međutim, na pitanja da nam komentira sjajnu pobjedu Hrvatske, Mladen je odgovorio:

"Ne želim ništa komentirati. Trenutno sam ozlijeđen i ne dajem izjave. Tek kad se vratim na teren, onda ću moći nešto reći", poručio je Petrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.