Stahovskij uzeo svoj treći ATP naslov

UKRAJINSKI tenisač Sergij Stahovskij (24) pobjednik je UNICEF Opena, ATP turnira igranog na travi u nizozemskom Hertogenboschu, nakon što je u finalu deklasirao Srbina Janka Tipsarevića.

Finale je bilo gotovo nakon samo 56 minuta, a 26-godišnji je Srbin, 51. tenisač ATP ljestvice, uhvatio svega tri gema (6-3, 6-0).

Za dvadeset pozicija na ATP ljestvici lošije plasirani Ukrajinac nije tijekom cijelog turnira u Nizozemskoj izgubio niti jednog seta dobivši 43 od 46 svojih servis-gemova.

Protiv Tipsarevića izgubio je na svojim servis-gemovima svega sedam poena, dok je na servisu Tipsarevića iskoristio četiri od 12 svojih break-prilika. Neizvjesnost je trajala samo do četvrtog gema u meču, kada je Ukrajinac breaknuo Tipsarevića te potom poveo 4-1. Drugi je set zgotovio za samo 20 minuta.

Stahovskiju je to treći osvojeni ATP turnir u karijeri. Zanimljivo je da je Tipsarevića pobijedio i na putu do svog prvog ATP naslova, 2008. godine u Zagrebu. Osvojio je Stahovskij novih 250 bodova, 72.500 eura nagrade te najavio vrlo dobru formu na travi uoči početka Wimbledona.

ATP Hertogenbosch, finale:

Stahovskij – Tipsarević (7) 6-3, 6-0
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.