Stadion Kamen Ingrada prodan uz popust od 65 milijuna kuna, klinci su najsretniji

Foto: 034portal.hr

"ŠPORTSKO-REKREACIJSKI CENTAR Kamen Ingrad", točnije stadion nekadašnjeg prvoligaša Kamen Ingrada iz Velike pokraj Požege s glavnim terenom i dva pomoćna igrališta, prodan je tek na 13. dražbi Općini Velika za 2.14 milijuna kuna. Početna cijena bila je 2 milijuna kuna.

Navedeni iznos daleko je manji od 67 milijuna kuna, koliko je procijenjena vrijednost ŠRC-a u Velikoj. Ali, kako 12 prethodnih pokušaja prodaje nisu uspjeli, cijena je rapidno pala. Drugi ponuditelj, AG-Gradnja Velika, nadmetala se do dva 2.12 milijuna kuna i odustala. 

 
Klub i istoimeni sportski centar početkom prošlog desetljeća bili su simbol moći lokalnog gazde Vlade Zeca. Kamen Ingrad tada je igrao u Kupu Uefa, za njega su nastupali poznati hrvatski nogometaši, vodili ga ugledni treneri, ali problemi u tvrtki Kamen Ingrad dovode do pada, te konačno i propasti kluba.
 
Vlado Zec, na vrhuncu dopredsjednik HNS-a, zbog malverzacija u gospodarskom poslovanju završio je u zatvoru, a propašću njegove tvrtke, ugrožena je egzistencije brojnih ljudi tog kraja koji su u njoj radili.
 
Odlazak Kamenovog stadiona na bubanj, tako je zadnje poglavlje ove tužne priče. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.