Srpski tajkun nakon premierligaša kupuje i trofejni bugarski klub

Foto: EPA-EFE

SRPSKI tajkun i medijski mogul Dragan Šolak prošle je godine za 100 milijuna funti postao vlasnik engleskog prvoligaša Southamptona, a bugarski mediji javljaju kako bi uskoro trebao postati i vlasnik jednog od njihovih najtrofejnijih i najpopularnijih klubova, Levskog iz Sofije. 

Levski je trenutno u dugovima od oko osam milijuna eura koje bi Šolak trebao podmiriti. Radi se o klubu osnovanom 1914. godine koji je ime dobio po Vasiliju Levskom, bugarskom revolucionaru koji se borio za oslobođenje od Osmanskog Carstva. Osvojili su 26 naslova prvaka, a pored nogometne sekcije natječu se i u brojnim drugim sportovima. Posljednjih desetak godina su u rezultatskoj i financijskoj krizi te na novu titulu čekaju od 2009. godine. 

Šolak je rođen u Kragujevcu, vlasnik je medijske firme United Group koja je najpoznatija po vlasništvu nad N1 i Novom TV. Nogometne klubove kupuje preko grupe Sports Republic čiji je većinski vlasnik. U prošlosti, brojni mediji špekulirali su o mogućnosti da putem registriranja velikog niza firmi kojima se ne zna točan broj na destinacijama diljem svijeta izbjegava plaćanje poreza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.