LIGA PRVAKA

Srpski mediji nakon ispadanja Zvezde: Katastrofa! Tuga do neba

Foto: Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL

NOGOMETAŠI Crvene zvezde nisu se uspjeli plasirati u grupnu fazu Lige prvaka nakon što su, poslije poraza 2:3 od Maccabija iz Haife u prvoj utakmici, odigrali 2:2 u Beogradu. Dramatična utakmica riješena je autogolom Milana Pavkova u 90. minuti.

Podsjetimo, Zvezda je pogocima Aleksandra Pešića (27) i Mirka Ivanića (43) vodila s 2:0, da bi u sudačkoj nadoknadi prvog dijela bio dosuđen penal za Maccabi. Kanadski Srbin Milan Borjan obranio je kazneni udarac Hazizu, ali je u nastavku akcije vratar Beograđana primio gol s 30 metara. Strijelac je bio Šveđanin Daniel Sundgren. Izraelskom prvaku je Ligu prvaka donio autogol Milana Pavkova u 90. minuti.

Srpski mediji s tugom su prihvatili takav rasplet Zvezdinih kvalifikacija za Ligu prvaka, a naslovima dominiraju riječi kao što su "agonija", "drama" i "suze".

"Jedna od najtužnijih večeri za ovu generaciju crveno-bijelih"

"Jedna od najtužnijih večeri za ovu generaciju crveno-bijelih", piše Telegraf navodeći da je Zvezda imala "sve u svojim rukama, fenomenalnu atmosferu na stadionu i vodstvo 2:0, ali su dva "pomračenja" u sudačkoj nadoknadi prvog i drugog poluvremena presudila crveno-bijelima". "Vrlo nespretna i ne toliko ugodna utakmica za gledanje", dodaje se.

"Pavkov u 90. minuti autogolom uništio snove crveno-bijelih, Marakana u suzama!" piše Kurir, dodajući da je "Zvezda prosula Ligu prvaka". "Igrala se 90. minuta kada je Milan Pavkov na komičan način proslijedio loptu u vlastitu mrežu, iako je uveden da to isto napravi na drugoj strani. Napadač na izlaznim vratima je na taj način poslao svoj tim u grupnu fazu Europa lige, a pitanje je hoće li istu dočekati u crveno-bijelom dresu", piše B92.

"Katastrofa! Tuga do neba", piše Informer u naslovu u kojem dodaje da je "Pavkov autogolom poslao Maccabi u Ligu prvaka". Navodi se da je svega bilo: "Golova, penala, obrana, euforije i hladnog tuša! Smjena emocija, grickanje noktiju, skakanje "do neba"... " Pavkov je "nakon svih sretnih trenutaka koje je donio Crvenoj zvezdi sad na oproštaju rastužio navijače u vjerojatno posljednjem meču za crveno-bijele!" zaključuje se.

"Da bi se prošlo u elitno natjecanje, u modernom nogometu potrebne su tri stvari. Jedna je nogometna kvaliteta na terenu i izvan njega, zatim jasna ideja sa odlučnošću da se ona provede u djelo, ali i sreća. Zvezdi je baš ona nedostajala ovog puta", pišu Novosti sve nazivajući "nestvarnom dramom".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.