SP U VATERPOLU

Srpski mediji: A sad Hrvatska... Spektakl!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKI vaterpolisti igrat će protiv reprezentacije Srbije za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Utakmica se igra u srijedu u 16 sati, ulog je mjesto u polufinalu, a očekivanja s obje strane velika. Srpski mediji najavili su tu utakmicu iz svog kuta, ovaj put na manje bombastičan način u odnosu na neke ranije oglede hrvatskih i srpskih sportaša.

"Hrvatski vaterpolisti su lakoćom svladali reprezentaciju Gruzije koja je debitirala na svjetskim prvenstvima i sada je jasno da će se u četvrtini finala planetarne smotre sastati veliki rivali Srbija i Hrvatska", piše Informer uz dodatak da igrači Srbije "maksimalno ozbiljno dočekuju utakmicu" s Hrvatskom.

Balkanski El Clasico

"Hrvatska zaslužuje poštovanje! Delfini respektiraju susjede, ali vjeruju u pobjedu u balkanskom derbiju", naslov je kojim se najavljuje ta utakmica. Slično pišu i Novosti koje navode da su Srbi i "očekivali da će se s velikim rivalom boriti za polufinale, tako da se za presudan meč spremaju od nedjelje".

Alo! u naslov stavlja dio izjave hrvatskog izbornika Ivice Tucka koji je borbu za polufinale najavio riječima: "Idemo u rat, naravno karikirano govoreći." U naslovu srpskog tabloida ostao je samo dio u kojem navodi "Idemo u rat" te se dodaje da je Tucak svojom izjavom "zapalio regiju pred derbi sa Srbijom". Na nekim drugim portalima utakmica se najavljuje kao "Balkanski El Clasico" uz isticanje da će Hrvatske biti težak suparnik Srbiji u borbi za polufinale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.