Srpski košarkaš rodom iz Vukovara: "Srbi, evo za koga ste ustvari navijali"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEZAPAMĆENI doček hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nije promaknuo ni srpskoj javnosti. Pojavljivanje Marka Perkovića Thompsona i njegove pjesme razbjesnjeli su Srbe, a i izjava izbornika Zlatka Dalića da uspjeh posvećuje braniteljima također im nije dobro sjela.

> Srbi usporedili Đokovića i Hrvatsku: "Kada spojite hrvatska i srpska krvna zrnca, dobijete genijalce"

Tako se putem Twittera javio košarkaš Milan Mačvan, koji je 1989. godine rođen u Vukovaru, ali je zbog rata sa svojom obitelji morao napustiti grad.

"Bojim se da su mnogi koji su navijali za fudbalsku ili nogometnu reprezentaciju (kako god) u stvari navijali za branitelje i šahovnicu (protiv kojih naravno nemam ništa, jer sam tamo i rođen) ali da barem ne prelazimo neke granice u ljubavi koje su davno postavljene", napisao je Mačvan, a prenijeli su srpski mediji.

Zanimljivo, Mačvan je ranije otkrio kako je košarku počeo trenirati zbog Aleksandra Đorđevića i njegove trice protiv Hrvatske u posljednjim sekundama.

"Počeo sam ranije trenirati košarku u Vukovaru, onda kad je Sale dao onu trojku. Koju trojku, onu iz 1992. ili 1997? Onu važniju za nas Srbe iz Vukovara", odgovorio je tada Mačvan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.