DOKVALIFIKACIJE ZA EURO

Srpski izbornik nakon velike pobjede: Sedam mjeseci smo se pripremali za ovo

Foto: Getty Images

SRPSKA reprezentacija izborila je finale dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobjedom u Oslu protiv Norveške 2:1 nakon produžetaka.

Za plasman na Euro Srbi će igrati 12. studenog u Beogradu protiv Škotske, koja je na penale izbacila Izrael. Pobjednik tog dvoboja na Euru će igrati u skupini s Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

Milinković-Savić ušao u 80., zabio u 82. minuti

Junak je bio dvostruki strijelac Sergej Milinković-Savić, koji je u igru ušao u 80. minuti, a samo dvije minute kasnije postigao gol za vodstvo. Normann je u 87. zabio za produžetke, ali SMS je drugim golom u 102. minuti Srbiji donio veliku pobjedu.

"Cilj nam je bio proći. Za ovu utakmicu pripremali smo se posljednjih sedam mjeseci. Sve je djelovalo da će biti lakše i kvalitetnije. Možda bi bilo bolje da smo završili u regularnom dijelu utakmice, ali i ovako je slatko", rekao je izbornik Ljubiša Tumbaković za SportKlub nakon utakmice.

Tumbaković: Isključili smo jednog od najboljih igrača Europe

"Kad je u pitanju skautiranje, priprema i odluka o načinu igre, isključivanje najveće kvalitete protivnika, promjena modela igre, sve se događalo u kratkom razdoblju. Prirodan proces je da što dulje budemo zajedno, napravimo ambijent, atmosferu i prepoznatljivost. Borim se za to da budemo disciplinirani, da imamo borbenost i želju", kaže izbornik.

Za Norvešku igra Erling Haland, jedan od najboljih mladih napadača Europe, ali protiv Srbije uopće ga se nije vidjelo.

"Dobro je da pokazujemo kompaktnost i da možemo igrati protiv najkvalitetnijih igrača Europe i ne dopustiti im da uđu u šansu. To je ozbiljan pomak", zadovoljan je bio Tumbaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.