Srbin od 15 milijuna eura objasnio zašto je odbio Tudora

Foto: EPA

PRIJE nekoliko dana srpski reprezentativac Ivan Ilić mogao je birati želi li karijeru nastaviti kod Igora Tudora u Marseilleu ili kod Ivana Jurića u Torinu. Po odlasku iz Verone odbacio je unosniju ponudu francuskog kluba i prešao u Jurićevu momčad. Ilić je stasao u omladinskoj školi Crvene zvezde, a u ljeto 2017. za 2.5 milijuna eura kupio ga je Manchester City.

Aktualni prvak Engleske tada je istu cifru izdvojio i za Ilićevog dvije godine starijeg brata Luku, koji danas igra u Bačkoj Topoli. Mlađi Ilić ima iskustvo igranja za obojicu hrvatskih trenera. Nakon posudbi u Crvenoj zvezdi, Zemunu i NAC Bredi, na ljeto 2020. stigao je u Veronu, koju je tada vodio Jurić. Na kraju sezone otkupljen je za 7.5 milijuna eura, a Jurića, koji je otišao u Torino, zamijenio je Igor Tudor.

Stigao s osmijehom na licu

Birajući između Tudora i Jurića, odlučio se za Jurića i ostanak u Serie A. Ilić će do kraja sezone igrati u Torinu na posudbi. Nakon toga će ga Jurićev klub kupiti za 15 milijuna eura, uz moguć milijun više kroz bonuse.

"Ovdje sam stigao s osmijehom na licu. Mlad sam i znam da uz Jurića, koji je bio moj prvi trener u Italiji, mogu napredovati. Imao sam 19 godina, a on je vjerovao u mene", objasnio je Ilić svoju odluku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.