Tadić srušio Austriju za prvo mjesto Srbije

Foto: Getty Images / Guliver Image

POSLIJE pobjede nad Moldavijom, reprezentacija Srbije slavila je i protiv Austrije u Beogradu s 3:2, u 3. kolu skupine D. Momčad Slavoljuba Muslina preuzela je vrh skupine, zajedno sa Republikom Irskom, koja je svladala spomenutu Moldaviju u gostima s 3:1.

Srbija je tri puta vodila protiv sudionika Europskog prvenstva i na kraju je iz trećeg pokušaja uspjela sačuvati prednost i slaviti. Prvo je Aleksandar Mitrović zabio u 6. nakon asistencije Dušana Tadića, ali su gosti izjednačili 15. preko Marcela Sabitzera poslije pogreške braniča Stefana Mitrovića. 

Međutim, domaćin je ponovno poveo u 23. a Mitrović je opet postigao gol, ovog puta glavom, nakon centaršuta Tadića s desne strane. Ipak, u nastavku je Austrija stigla do 2:2 preko napadača Marc Janka, ali je Srbija uspjela zabiti treći gol zahvaljujući sjajnom Tadiću, koji je uz dvije asistencije zabio u 74. minuti s desne strane i donio veliku pobjedu svojoj reprezentaciji.

U istoj skupini Republika Irska je uspjela svladati Moldaviju s 3:1 u gostima, te se izjednačiti sa Srbijom na prvom mjestu. Pobjedu ekipi s Otoka donio je James McClean, koji je zabio dva gola u svega sedam minuta, u 69. i 76.

Hrabra Makedonija pala protiv Italije u sudačkoj nadoknadi

Fantastična utakmica odigrana je u Skoplju, gdje je Italija preokretom uspjela slomiti Makedoniju s 3:2 i to u sudačkoj nadoknadi. Azzurri su poveli u 24. golom Andree Belottija nakon kornera, ali su ih Makedonci uspjeli šokirati i u samo 120 sekundi preko Ilije Nestorovskog u 57. i Ferhana Hasanija u 59. stigli do nevjerojatnih 2:1.

Ipak, momčad Igora Angelovskog nije uspjela izdržati. Talijani su izjednačili u 75. golom Cira Immobilea na asistenciju Antonija Candreve, a veznjak Inter centrirao je i u 92. minuti kada je također Immobile svojim drugim golom na drugoj vratnici bacio na koljena hrabre Makedonce.

Italija se izjednačila na vrhu skupine G sa Španjolskom, koja je slavila kod Albanije s 2:0 golovima Diega Coste u 55. i Nolita u 63. minuti. 

Nevjerojatno ali istinito, Španjolska ni 56. utakmicu zaredom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nije izgubila, uz 43 pobjede i 13 remija. Posljednji put je izgubila od Danske s 1:0 davne 31. ožujka 1993. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.