EURO 2020

Spinazzola je do ozljede bio otkriće Eura. Objasnio je što mu je pokrenulo karijeru

Foto: Instagram / Leonardo Spinazzola

IAKO se jedan od njenih najboljih igrača ozlijedio u četvrtfinalu, Italija je prošla i tu i sljedeću prepreku te će u nedjelju protiv Engleske igrati za naslov europskog prvaka.

Leonardo Spinazzola kaže da je nervozniji sada nego što bi bio da se s ostatkom momčadi priprema za finale.

"Emotivniji sam i osjećam više tenzija", rekao je za Sky Sport Italia lijevi bek Rome, koji je proglašen najboljim igračem na dvije od četiri utakmice koje je odigrao na Euru.

Ozljeda Ahilove tetive na utakmici s Belgijom za njega nije značila samo kraj nastupa na Euru nego i dulje mirovanje, sedam do osam mjeseci.

"S obitelji sam, ženom i djecom, pokušavam se fokusirati na dobre stvari u životu i graditi na njima", objasnio je.

Iako više nije uz momčad, i dalje se osjeća kao njen dio, a suigrači u tome svakako pomažu. Nakon utakmice u avionu su skandirali njegov nadimak Spina, a nakon polufinala sa Španjolskom nosili su njegov dres.

"Dva sata sam im u videopozivu zahvaljivao iz sveg srca jer je to bilo zaista nevjerojatno. Opet su mi pjevali onu pjesmu. Znam da će u nedjelju igrati fantastično finale i jedva čekam."

Spinazzola neće igrati do 2022., ali nastupima na velikoj sceni skrenuo je pozornost velikih klubova na sebe i već ga se spominje u kontekstu Reala, Barcelone i Liverpoola. Ako se vrati na istoj razini, što nije uvijek slučaj nakon ozljede Ahilove tetive, za očekivati je da će 28-godišnji bek prijeći kod nekog od europskih velikana.

"Uvijek sam vjerovao u sebe, ali opet je bilo nevjerojatno igrati na ovakvoj sceni. Ključno je da se uvijek vratiš na noge, da ne prestaneš vjerovati, ali trebaš i malo sreće. Nesreće, ozljede i promjena pozicije napravile su ogromnu razliku u mojoj karijeri", rekao je Spinazzola pa objasnio:

"Nikad nisam zabijao puno golova pa su mi u Sieni rekli da, ako želim uspjeti na najvišoj razini, moram igrati beka umjesto krilnog napadača. Jednostavno nisam gorio od želje da zabijam golove."

Za kraj su ga pitali što očekuje od finala.

"Nadam se da će Italija pobijediti, ali bit će to 50-50 utakmica. Engleska ima strašne pojedince poput Rashforda, Sancha i Fodena na klupi. Oni su mladi, ali fenomenalni. To pokazuje koliko je snažna njihova momčad. Bit će to teška utakmica, ali mi smo odlični i možemo pobijediti", zaključio je talijanski bek, koji će za suigrače navijati s tribina Wembleyja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.