SPASIO ŽIVOT SUIGRAČU Pao je onesviješten, a svi su uspaničeno gledali...

Screenshot: Youtube

ATLETICO je prije tri tjedna u kineski Dalian Yifang u paketu prodao dva krilna napadača. Yannick Carrasco i Nico Gaitan za 48 milijuna eura otišli su na Daleki istok kako bi spasili blagajnu kluba ispražnjenu gradnjom novog stadiona i ispadanjem iz Lige prvaka.

Belgijanac i Argentinac očajno su krenuli u novom klubu. Prvenstvo su otvorili s dva poraza i ukupnom gol-razlikom 0:10, da bi u trećoj utakmici, na domaćem terenu u 61. minuti, gubili od Sinobo Guoana 0:3.
 
Ali prava katastrofa i tragedija prijetila je minutu kasnije. Gaitan je u borbi sa suparnikom Lei Lijem dobio lakat u grlo i to u Adamovu jabučicu, nakon čega se onesvijestio zbog prekinutog dovoda zraka i srušio na travu.
 
Igrači obje momčadi uspaničeno su i nepomično gledali kako Gaitan beživotno leži na travi. Međutim, Carrasco je bio najprisebniji, te je dotrčao na suigrača, postavio ga bok i prstima mu oslobodio blokirani dišni put. Tako mu je spasio život, jer je djelovao odmah, ne čekajući dolazak medicinske ekipe. 
 
Liječnici inače ističu da se osoba, posebno odrasla, vrlo teško može "ugušiti jezikom" i da je u takvom slučaju ne samo nepotrebno, nego i potencijalno pogubno po prste osobe koja je želi spasiti gurati prsta u usta onesviještene osobe. Ali u ovom slučaju nije se radilo o "gutanju jezika", nego udarcu u najosjetljivije mjesto na vratu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.