EUROPA LIGA

As: Villarreal je veći od Dinama

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Dinama i Villarreala u međusobnom će ogledu odlučiti o polufinalistu Europa lige, određeno je ždrijebom u Nyonu. U slučaju plasmana u polufinale Dinamo bi se za mjesto u finalu borio protiv boljeg iz dvoboja Arsenal - Slavia Prag, a u prvoj utakmici bi hrvatski prvak bio domaćin. 

Ostali četvrtfinalni parovi Europa lige su Ajax - Roma, odnosno Granda - Manchester United.

U osvrtu na ždrijeb španjolski medij su oduševljeni time što i dalje postoje šanse da se dvije njihove momčadi, Granada i Villarreal, plasiraju u finale u kojem bi međusobno odlučivale o naslovu prvaka.

Granada je izvukla najgoreg mogućeg suparnika i najvećeg kandidata za trofej, uvjeren je As, koji tvrdi da je Villarreal bolje prošao jer igra protiv kluba koji je u usporedbi s njim manji. Istovremeno se poziva na oprez uz podsjetnik da je Dinamo iz natjecanja izbacio Mourinhov Tottenham, kao i to da se već godinama uspješno natječe u Europi.

Na Uefinom renkingu Villarreal je trenutačno na 25. mjestu, dok je Dinamo 33. Prema podacima s internetske stranice Transfermarkt, ukupna tržišna vrijednost španjolske momčadi je 247.7 milijuna eura, što je za 144 milijuna više od procijenjene vrijednosti hrvatskog prvaka.

Prva utakmica između Dinama i Villarreala igrat će se 8. travnja na Maksimiru, a uzvrat je na rasporedu 15. travnja u Španjolskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.