Souness: Martinez je izgledao kao vulgarni klaun. Osramotio je Argentinu

Foto: EPA, Profimedia

UMIROVLJENI škotski veznjak Graeme Souness za Daily Mail komentirao je potez Argentinca Emiliana Martineza, koji je trofej za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva stavio na međunožje i okrenuo se prema tribinama dok ga je jedan od šeika začuđeno gledao.

"Donekle mogu prihvatiti te ludorije, ali trebali bismo razgovarati o ružnom potezu koji je napravio nakon što je uzeo svoj trofej za najboljeg vratara turnira. Zar netko stvarno misli da je to smiješno? Martinez je osramotio sebe i Argentinu. Izgledao je poput vulgarnog klauna.

Ako želi da ga po tome pamtimo, neka nam Bog svima pomogne. Sviđa mi se kao golman Argentine i Aston Ville. Međutim, vara se kao misli da je prikladno to što je učinio. Ne razumijem zašto je to napravio pred cijelim svijetom.

Gledale su ga i brojne ugledne osobe i katarski emir. Kakvo je to poštovanje prema domaćinima? Čak i prema sebi? Možda ga nije briga, no trebala bi ga biti. Neće biti ponosan u budućnosti. Nažalost, to je sada dio priče o finalu", napisao je Souness, koji je s Liverpoolom osvojio tri naslova prvaka Europe te tri titule u Engleskoj.

"Napravio sam to jer su mi francuski navijači stalno zviždali"

Podsjetimo, Argentina je u finalu Svjetskog prvenstva nakon penala pobijedila Francusku. Regularni dio završio je 2:2, u produžecima je svaka momčad postigla po još jedan gol, no Argentinci su slavili nakon raspucavanja u kojem je Martinez obranio udarac Kingsleyja Comana.

Martinez je nakon utakmice objasnio zašto je prilikom dodjele stavio trofej na međunožje. "Napravio sam to jer su mi francuski navijači stalno zviždali i vrijeđali me. Ne volim kad su ljudi arogantni", rekao je argentinski golman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.