Šokantno priznanje: "Kupili smo suce protiv PSG-a i drogirali protivnike"

Foto: Getty Images / Guliver Image

BERNARD TAPIE krajem 80-ih i sredinom 90-ih bio je predsjednik Olympique Marseillea i jedan od najmoćnijih ljudi u nogometu. Također, Tapie je ostao upamćen po brojnim malverzacijama, a za njega su često vezani i slučajevi dopinga te namještanja utakmica u to vrijeme. Tako je svojevremeno bivši veznjak tog kluba Jean-Jacques Eydelie u autobiografiji 2006. otkrio kako su igrači uoči finala Lige prvaka 1993. protiv Milana bili dopingirani i primili injekciju. 

Dio te momčadi, koja je na koncu iznenađujuće slavila 1:0 golom Basile Bolija, bio je i Alen Bokšić te odigrao cijelo finale. Eydelie je spomenuo da su doping uzeli svi osim Rudija Völlera koji je to odbio.

UEFA je pokušala pokrenuti istragu, ali je ubrzo slučaj zatvoren zbog zastarjelosti, ali je taj europski naslov Marseillea ostao vječno pod upitnikom.

Međutim, sada se javio i dugogodišnji suradnik tadašnjeg vlasnika Marc Fratani, koji je za Le Mond otkrio da su u to vrijeme kupovali i suce te doslovce trovali protivničke igrače...

"Igrao se u Parizu najveći derbi s PSG-om i sve je bilo završeno sa sucima, a dan kasnije smo se sreli na jednom diskretnom mjestu da mu dam novac. Također, u tom susretu igrači PSG-a su bili destabilizirani jer je Tapi organizirao da im se u vodu ubrizgaju psihoaktivne supstance. Ne znam kako je to uspio, ali je bilo očigledno", ispričao je Fratani.

No, tu se nije zaustavio. Jednom prilikom praktički su uspavali dva igrača Rennesa, a jedan je kasnije umalo i poginuo zbog toga.

"Dva igrača Rennesa su prije naše utakmice popili sok od naranče u kojem je bila omamljujuća supstanca. To je bilo toliko jako da se jedan od njih jedva probudio u autobusu po povratku u Rennes, a imao je i sudar automobilom na putu od stadiona do kuće", šokirao je Fratani.

Tapie je 2006. odmah demantirao navode iz autobiografije Eydeliea uz kontranapad kako je on tražio novac od tadašnjih suigrača i ucjenjivao ih da će objaviti priču ako mu ne daju novac.

Sada je Tapie također demantirao cijeli slučaj u razgovoru za Le Parisien.

"Naravno da je sve to laž. Neprikladno je otvarati te priče nakon što je prošlo 30 godina. A Fratanija pozivam da, ako je već kupovao suce, kaže gdje im je i kada dao novac", rekao je Tapie. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.