Snowboarding na rubu regularnosti: Anderson obranila zlato iz Sočija

Foto: Getty Images/Guliver Image

AMERIČKA snowboarderica Jamie Anderson (27) osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u disciplini akrobatske figure (slopestyle) obranivši tako zlato iz Sočija.

Anderson je slavila u finalu s 83.00 boda, druga je bila Kanađanka Laurie Blouin (76.33), a treća Finkinja Enni Rukajarvi (75.38), koja je prije četiri godine u Sočiju bila druga.



Natjecanje je proteklo u gotovo neregularnim uvjetima. Zbog snažnog vjetra natjecateljice su imale samo dva pokušaja. Otkazane su kvalifikacije i treća serija.

Po teškim vremenskim uvjetima, uz jaki vjetar, samo je pet natjecateljica završilo prvu seriju bez pada. Svima je zastao dah od straha kada je Slovakinja Klaudia Medlova teško pala na leđa. Ipak, nastupila je i u drugoj seriji te je na kraju završila na 24. mjestu.

Vodeća u Svjetskom kupu 16-godišnja Japanka Reira Iwabuchi, koja je među najlakšim natjecateljicama, dva puta je pala u prvoj i još jednom u drugoj seriji, te je na kraju završila na 14. mjestu.

Velikih problema sa vjetrom imala je još jedna od favoritkinja Austrijanka Anna Gasser, svjetska viceprvakinja iz 2015. Ona je osvojila 15. mjesto, a novinarima je kazala da natjecanja zbog jakog vjetra pretvoreno u lutriju.

"Bilo je teško nastupiti po ovakvim vremenskim uvjetima, međutim svima je bilo isto. Mislila sam da neće biti niti druge serije, ali, iskreno, to nije važno. Presretna sam", kazala je Jamier Anderson nakon pobjede.


Ova disciplina je prvi put na ZOI-u bila prije četiri godine u Sočiju. Anderson je tada slavila ispred Finkinje Rukajarvi i Britanke Jenny Jones.




Snowboard, slopestyle, žene:
 1. Jamie Anderson (SAD)   83,00 boda
 2. Laurie Blouin (KAN)    76,33
 3. Enni Rukajärvi (FIN)   75,38
 4. Silje Norendal (NOR)   73,91
 5. Jessika Jenson (SAD)   72,26
 6. Hailey Langland (SAD)  71,80
 7. Sina Candrian (ŠVI)    66,35
 8. Sofia Fjodorova (OSR)  65,73

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.