Šmicer postaje direktor češke reprezentacije: Ostavljam se nogometa, ne mogu više

BIVŠI češki reprezentativac Vladimir Šmicer (36) zaposlio se već dan nakon što je objavio povlačenje iz natjecateljskog nogometa.

Iz Češkoga nogometnog saveza objavili su da su Šmicera angažirali u svojstvu menadžera (direktora) seniorske reprezentacije Češke. Radit će zajedno s izbornikom Michalom Bilekom, a njegovi će se zadaci ticati organizacije posla oko nacionalnog sastava.

Kraj igračke karijere bivši je igrač Liverpoola objavio u ponedjeljak. Na umirovljenje u dresu praške Slavije natjerala ga je serija ozljeda kojoj nije nazirao kraj. Član reprezentacije koja je 1996. u Engleskoj osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za nacionalni je sastav skupio 81 nastup zabivši 27 golova.

Šmicer: Ostavljam se nogometa, ne mogu više

Prisjetimo se, u ponedjeljak je 36-godišnji češki nogometaš Vladimir Šmicer odlučio završiti karijeru, koja je 1992. godine počela u praškoj Slaviji. U istom dresu je i okončana.

"Moje tijelo govori ne, makar i glava i srce kažu da nastavim igrati nogomet. No, ne mogu više i zato sam odlučio reći zbogom svemu", bile su riječi nekadašnjeg češkog reprezentativca, koji je u nacionalnom dresu odigrao 81 utakmicu, te postigao 27 pogodaka.

U  klupskoj karijeri je, u češkoj ligi, igrao samo za Slaviju, dok je između dvije epizode u tom češkom klubu igrao za Lens (s kojim je bio prvak Francuske), Liverpool i Bordeaux. Najveći klupski doseg mu je osvajanje naslova prvaka Europe s Liverpoolom 2005. godine.

"Više ne mogu igrati nogomet 100 posto i to je razlog mog odlaska", završio je Šmicer. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.