Službeno: Repeša preuzeo crnogorskog euroligaša

FOTO: EPA

JASMIN REPEŠA novi je trener crnogorske Budućnosti, potvrdio je to euroligaš na svojim službenim stranicama.

Bivši hrvatski izbornik tako će naslijediti Aleksandra Džikića, srpskog stručnjaka koji je s Budućnosti prošle sezone osvojio ABA ligu i crnogorski kup, dobio je otkaz prije derbija protiv Crvene zvezde. Dok u 12 utakmica crnogorska ekipa ima solidan učinak od 8 pobjeda i četiri poraza, u Euroligi imaju samo tri pobjede u 15 utakmica i nalaze se na pretposljednjem mjestu tablice.

"Gledao sam nedavno utakmicu u Beogradu, a dobro sma upoznat s ekipom iz Podgorice. Evidentno je da Budućnost posjeduje ogroman potencijal. Isto tako je jasno da nas čeka dosta posla. Ekipa je u seriji poraza, stigla su tri nova igrača, očekuje se povratak Nikole Ivanovića. Neophodno je sve kockice složiti u željeni mozaik, podijeliti uloge i zadatke u momčadi, a za to nema mnogo vremena jer je ritam utakmica ubitačan. Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da počnemo pobjeđivati jer se pozitivna energija i pobjednički mentalitet koji nam trebaju, stvaraju i vraćaju samo pobjedama", rekao je Jasmin Repeša za Sportklub nakon što je preuzeo crnogorskog euroligaša pa dodao:

"Prilično brzo sam se dogovorio s čelnicima Budućnosti, a ciljevi kluba su mi kristalno jasni. Želimo titulu u Crnoj Gori koja se trenutno nalazi u Baru, želimo Kup Crne Gore. Nastojat ćemo ostvariti što više pobjeda u Euroligi i obraniti titulu prvaka u ABA ligi, kako bi ponovno bili sudionici elitnog natjecanja. Konkurencija jest jaka i paklena, ali da ne vjerujem u Budućnost, vjerujte mi, ne bih ni dolazio u Podgoricu.

Repeša će debi na klupi euroligaša imati 3. siječnja protiv svojeg bivšeg kluba, Milana s kojim je u Italiji dva puta bio prvak.

Osim njih, Repeša je u karijeri vodio Cibonu s kojom je šest puta bio prvak Hrvatske, u Turskoj je vodio Tofaš do dva naslova prvaka. Još je trenirao Split, Slask, Fortitudo, hrvatsku reprezentaciju, Romu, Benetton, Unicaju, Cedevitu i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.