FILIP HRGOVIĆ

Službeno: Hrgović će biti suspendiran na dvije godine ode li na OI u Tokiju

Foto: Robert Anić / Pixsell

FILIP HRGOVIĆ dvije godine se neće moći boriti na WBC priredbama odluči li nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

>>> Treba li Hrgović boksati za Hrvatsku na Olimpijskim igrama? Evo gdje je problem

>>> Poruka Hrgoviću iz WBC-a: "Suspendirat ćemo sve boksače koji nastupe u Tokiju"

>>> Doznajemo: Hrgović bi mogao ostati bez Igara, a HOO je u to uložio 100.000 eura

Ne samo Hrgoviću već svakom profesionalnom boksačku koji se odluči za takav potez. WBC, jedna od četiri najjače organizacije profesionalnog boksa već dulje vrijeme ističe da je protiv takve ideje, a sada su najavili sankcije za one koje se protive njihovom mišljenju.

"Kontroverzno je da se moćnim profesionalcima omogući da se bore i vjerojatno dominiraju nad amaterima mladićima, uz sav rizik od ozljeda i rušenja snova tih mladića. Borac koji je navikao boriti se četiri runde ima posve drugačije karakteristike od onoga koji se bori po 12 rundi, posve je drugačiji pristup amatera i profesionalaca. Naša je jedina briga zaštititi sportaše. I zato će posljedice za one koji odu na OI biti teške", rekao je predsjednik WBC-a, Mauricio Sulaiman.

Ostale tri velike organizacije svjetskog boksa WBA, IBF i WBO za sada nisu najavile sankcije, ali podržavaju stav WBC-a. Uz to, EUBC je podržao WBC, član tog saveza je Hrvatski boksački savez koji onda također mora suspendirati svakog profesionalca koji se odluči na odlazak u Tokio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.