VUELTA

Slovenci dominiraju na slavnoj utrci

Screenshot (Eurosport)

SLOVENSKI biciklisti Tadej Pogačar (UAE Emirates) i Primož Roglič (Jumbo-Visma) dominirali su u petak u 13. etapi Vuelte koja je završila usponom na Los Machucos i koja u pojedinim dionicama ima uspon od čak 25 posto. Pogačar je stigao prvi na cilj, a odmah iza njega, u vremenu pobjednika, i Roglič, koji je ujedno povećao prednost u ukupnom poretku. 

Tri kilometra prije cilja Roglič je napao i ubrzo se riješio svojih najvećih konkurenata, Kolumbijaca Miguela Ángela Lópeza (Astana) i Naira Quintane (Movistar) te 39-godišnjeg Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar). Jedino je Pogačar mogao pratiti taj ritam i na kraju je slovenski dvojac slavio. 

Mladi slovenski biciklist Tadej Pogačar, koji će uskoro napuniti 21 godinu, upisao je drugu etapnu pobjedu na ovogodišnjoj Vuelti, a obje su bile ostvarene u teškim brdskim etapama. Ujedno se probio na treće mjesto u ukupnom poretku. 

Bila je to treća slovenska pobjeda na ovogodišnjoj Vuelti. Pogačar je prije pet dana slavio na jako teškoj brdskoj etapi u Andorri, a sada je bio najbolji i u 13. etapi, koja završava usponom na Los Machucos, dok je Primož Roglič slavio u utorak u desetoj etapi, na pojedinačnom kronometru.  

Roglič sada ima u ukupnom poretku 2 minute i 25 sekundi prednosti u odnosu na Alejandra Valverdea. Treći je Tadej Pogačar (+3:01 minute), a slijede Kolumbijci Miguel Angel Lopez (+3:18 minute) i Nairo Quintana (+3:33 minute).

Do kraja Vuelte još su četiri brdske etape, a u subotu je na rasporedu 14., ravničarska etapa od San Vincentea de la Barquera do Ovieda (188 km).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.