Trener Slaven Belupa dobio otkaz

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

RICARDO MONIZ (59) više nije trener Slaven Belupa, objavio je koprivnički klub. "Ricardo Moniz više nije trener Slaven Belupa, odluka je to Uprave Nogometnog kluba Slaven Belupo. Moniz je u naš klub stigao na startu aktualne sezone te je momčad vodio u uvodnih sedam kola prvenstva.

Ukupno je upisao jednu pobjedu, tri remija i tri poraza uz gol-razliku 10:18. Zahvaljujemo se gospodinu Monizu na vremenu provedenom na klupi našeg prvoligaša te mu želimo sve najbolje u budućnosti", stoji u objavi Slavena, koji se sa šest bodova nalazi na pretposljednjem, devetom mjestu SuperSport HNL-a. Lokomotiva također ima šest bodova, dok je Rudeš zadnji s jednim bodom.

Podsjetimo, nakon Igora Bišćana u Dinamu, Sergeja Jakirovića u Rijeci, Željka Sopića u Gorici, Mislava Karoglana u Istri i Roberta Prosinečkog u Rudešu, Moniz je već šesti promijenjeni trener nakon sedam nepotpunih kola HNL-a.

Moniz je naslijedio Zekića u Slavenu

Moniz je naslijedio Zorana Zekića, ali nije se dugo zadržao u Slavenu. Nizozemski stručnjak je prije dolaska u HNL vodio mađarski ZTE. Najveći uspjeh njegove dosadašnje trenerske karijere bila je dvostruka kruna s austrijskim RB Salzburgom u kojem mu je pomoćnik bio bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač.

U svojoj karijeri vodio je i mađarski Ferencvaros, engleski Notts County, slovački Trenčin, nizozemske Eindhoven i Excelsior, njemačke HSV i München 1860, danski Randers te poljsku Lechiju. Bio je i voditelj škole nogometa u švicarskom Grasshoppersu, trener mlade momčadi nizozemskog PSV-a i individualni trener u Tottenhamu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.