Slaven Belupo minimalno poražen kod Tromsoa

NOGOMETAŠI Slaven Belupa poraženi su u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige na gostovanju kod norveškog Tromsoa s 2:1. Koprivničanci su poveli preko Nikole Šafarića koji je bio precizan s bijele točke u 38. minuti, ali u samo dvije minute sredinom drugog poluvremena domaćini su uspjeli okrenuti rezultat.

Na samom sjeveru Norveške bolje su u dvoboj ušli igrači Tromsoa koji unatoč dominaciji u prvih pola sata nisu imali izglednijih prigoda, tek nekoliko situacija koje su mirisale na pogodak.

Kad već nisu uspjeli materijalizirati blagu terensku nadmoć, kaznili su ih igrači Slavena. Nikola Šafarić prvo je izborio, a zatim i realizirao kazneni udarac kojim je svoju momčad doveo u vodstvo.

Poluvrijeme je domaći trener iskoristio očito za čitanje bukvice svojim igračima koji su u nastavku utakmice ušli znatno žustrije nego što su okončali prvo poluvrijeme. Isplatilo im se to na polovici drugog dijela kada Moldskred prvo izjednačuje, a dvije minute kasnije preokreću rezultat preko veterana Sigurda Rushfeldta.

Unatoč činjenici da do kraja utakmice nisu uspjeli izjednačiti rezultat, Slaven će u uzvrat ući s velikom dozom optimizma. Osim konačnog rezulata koji sugerira kako im je i pobjeda od 1:0 dovoljna za prolaz dalje, pravo na nadu daje im i spoznaja da Norvežani baš i nisu momčad s druge planete već ekipa protiv koje se itekako da igrati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.